Ουρές στα πρατήρια καυσίμων με την τιμή της βενζίνης στο 1,46 ευρώ

Πρατήριο καυσίμων

Μπορεί στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, στη... φτωχή Γαλλία βρήκαν τον τρόπο ώστε η τιμή της βενζίνης να υποχωρήσει στο 1,46 ευρώ.

Ως γνωστόν οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολα μέτρα και ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όλοι αναζητούν τη λύση στο μείζον πρόβλημα των σταθερά υψηλών τιμών στα καύσιμα, η Γαλλία βρήκε τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει και μάλιστα δραστικά το φαινόμενο.

Κι αυτό γιατί πέρα από την επιδότηση που προσφέρει η γαλλική κυβέρνηση (10 λεπτά του ευρώ/λίτρο), ήρθε η έκπτωση των 20 λεπτών του ευρώ από την εταιρεία πετρελαιοειδών Total να μειώσει περαιτέρω την τιμή των υγρών καύσιμων στα ομώνυμα πρατήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τιμή βενζίνης

Με την τιμή, λοιπόν, της βενζίνης να διαμορφώνεται μόλις στα 1,46 ευρώ, ήταν επόμενο να δημιουργηθούν ουρές δεκάδων αυτοκινήτων στα πρατήρια της Total, γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο άνοιξε τη συζήτηση για το αν η έκπτωση των 20 λεπτών θα πρέπει να δοθεί και από τις υπόλοιπες εταιρείες διάθεσης υγρών καυσίμων που δραστηριοποιούνται σε γαλλικό έδαφος.

Ήδη έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα όπου οι οδηγοί δεν αρκούνται στην πλήρωση του ρεζερβουάρ αλλά γεμίζουν και άλλα δοχεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβουν ακόμα και οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να κατευναστούν τα ψέματα.

Ευτυχής συγκυρία αποτελεί η μικρή αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές των υγρών καυσίμων, η οποία έχει χαρίσει μια πολύτιμη ανάσα σε όσους δεν μπορούν να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών σε καθημερινή βάση.

Τιμή βενζίνης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκπτωση των 30 λεπτών του ευρώ προσφέρεται από την Total από την 1η Σεπτεμβρίου και πρόκειται να διαρκέσει έως και το τέλος Οκτωβρίου, καθώς για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, η επιδότηση θα της Total θα μειωθεί στα 10 λεπτά/λίτρο.

Στην Ελλάδα, η μέση τιμή διάθεσης της βενζίνης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα έχει υποχωρήσει κάτω από τα 2 ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται το ποσό της επιδότησης που προέκυψε για τους δικαιούχους από το fuel pass 2.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ