Ουκρανία: Αυτοκίνητα ζόμπι μετατρέπονται σε φονικά όπλα

Τα αυτοκίνητα που μετατρέπονται σε φονικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία 2023

Η ανάγκη για όλο και περισσότερα οχήματα στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν κάνει διακρίσεις με πολλά αυτοκίνητα πολιτών να έχουν μετατραπεί σε φονικές μηχανές.

Ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ανάγκη του στρατού της χώρας παρουσιάζεται πιο μεγάλη από ποτέ αναφορικά με τα οχήματα που χρειάζεται για να αμυνθεί και να απωθήσει τους Ρώσους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πολλά videos αλλά και οι δεκάδες φωτογραφίες που μπορεί να βρει κανείς στο Διαδίκτυο, με αυτοκίνητα και οχήματα όλων των τύπων.

Υπάρχουν και κάποια οχήματα που δεν θα πίστευε ποτέ κανείς ότι θα έβλεπε σε στρατιωτική χρήση παρά μόνο σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες και σειρές τύπου «Mad Max» και «The Walking Dead».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφίβολα ένα από τα οχήματα που ξεχωρίζουν είναι η cabrio BMW Σειρά 6 με το μεγάλου διαμετρήματος πολυβόλο όπλο στο πίσω μέρος της. Η συγκεκριμένη BMW ήταν το προσωπικό όχημα του δημάρχου του Mykoliav, πριν τη δωρίσει στο στρατό και μετατραπεί σε όχημα περιπολίας.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μετατροπή ενός Peugeot 307 CC σε πολεμικό όχημα «πρώτης γραμμής» με τριμελές πλήρωμα (κεντρική φωτογραφία), το οποίο μοιάζει πραγματικά να προέρχεται από ταινία «Mad Max».

Από το αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας έχουν αφαιρεθεί οι περισσότερες μεταλλικές επιφάνειες, ενώ τη θέση του εμπρός πλαστικού προφυλακτήρα ένας χειροποίητος μεταλλικός που παίζει και τον ρόλο της ποδιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες φυσικά είναι τα pick up που έχουν αναλάβει πολλαπλούς ρόλους ως κινητές πλατφόρμες για εκτοξευτήρες ρουκετών και μεγάλα πολυβόλα όπλα, τα οποία οι Ουκρανοί παίρνουν από κατεστραμμένα ρώσικα οχήματα και άρματα και τα βάζουν αμέσως ξανά σε χρήση.

Τα pick-up προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές μεταξύ των οποίων οι Fiat, Ford, Mitsubishi, Peugeot και Toyota χρησιμοποιούνται επίσης ως «βάσεις» για τα εκατοντάδες drone που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός με μεγάλη επιτυχία, κατά προσωπικού αλλά και αρμάτων. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εντοπισμό ρώσικων drone φέροντας στην καρότσα τους σχετικές συσκευές ραντάρ-εντοπισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «παρών» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις δίνουν και οι τροποποιημένες ουκρανικές μοτοσικλέτες Dnepr, με καλάθι, που θυμίζουν περισσότερο οχήματα από τον 2ο Π.Π., ωστόσο αποδεικνύονται αποτελεσματικές ως ευέλικτα μεταφορικά μέσα στο πεδίο της μάχης.

Από τις πολεμικές επιχειρήσεις δεν λείπουν φυσικά και τα φορτηγά, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ακόμη μεγαλύτερα και πιο καταστροφικά όπλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ