Όταν μια Formula 1 διέσχισε τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας (video)

Formula 1 Ελλάδα γέφυρα Ρίο-Αντίρριο 2023

Πάνε δεκαέξι χρόνια από τότε που μια Formula 1 βρέθηκε επίσημα στην Ελλάδα και διέσχισε τη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου, ένα γεγονός που δεν ξεχαστεί ποτέ.

Η επίσκεψη του τότε οδηγού της Formula 1 Mark Webber στην Ελλάδα σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους των τεσσάρων τροχών ενώ η διάσχιση της γέφυρας του Ρίου-Αντίρριου σημαδεύτηκε και από ένα γεγονός ντροπής που δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε.

Ήταν 31 Μαΐου του 2007, όταν ο Mark Webber έκανε πραγματικότητα ένα από τα μεγάλα όνειρα των Ελλήνων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Να δουν στη χώρα τους ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Με αφορμή τα γυρίσματα ενός διαφημιστικού σποτ, ο 30χρονος τότε Αυστραλός πιλότος της F1 διέσχισε τη γέφυρα γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους περίπου 1.000 φίλους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρακολούθησαν τη διέλευση με το μονοθέσιο (RB3) της Red Bull.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Webber κινήθηκε στο κλειστό -λόγω της εκδήλωσης- ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο, χωρίς ωστόσο να επιδεικνύει τις πλήρεις δυνατότητες του μονοθεσίου του, μιας και του επιβλήθηκε περιορισμός ταχύτητας στα 80 χλμ./ώρα. 

Mark webber rio adirio ellada (1)

Ενώ όταν επιδόθηκε σε εντυπωσιακά "donuts", προκάλεσε την οργή της ελληνικής αστυνομίας, η οποία διέταξε τη λήξη της εκδήλωσης, μη λογαριάζοντας ότι πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου βρισκόταν ένας εκ των κορυφαίων οδηγών της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής και πως το ρεύμα της εκδήλωσης ήταν κλειστό.

Όταν ο Webber τρόμαξε από τους ελληνικούς δρόμους

Η εξάντληση της αυστηρότητας της ΕΛΑΣ στο πρόσωπο ενός οδηγού της Formula 1, δεν ήταν το μοναδικό συμβάν που μετρίασε μερικώς τη λάμψη της επίσκεψης του Webber στη χώρα μας.

Μόλις ο Webber προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρελήφθη από ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα τον μετέφερε στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο κυκλοφορούσε στους σύγχρονους δρόμους της Αττικής Οδού και στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας - Κορίνθου, ο Αυστραλός φαίνεται πως απολάμβανε το ταξίδι του.

Οι ακατάλληλες συνθήκες (μιάμισι λωρίδα ανά κατεύθυνση), όμως, στον εθνικό δρόμο Πάτρας-Κορίνθου τρόμαξαν τον Webber, κατεδαφίζοντας την ψυχολογία του. Ζήτησε, μάλιστα, από τον οδηγό του να κολλήσει πίσω από ένα λεωφορείο ώστε να νοιώσει μια στοιχειώδη ασφάλεια.

Μόλις έφτασε στη γέφυρα, ο Webber έδωσε εντολή στους υπευθύνους να επιστρέψει στην Αθήνα με ελικόπτερο, ώστε να μη χρειαστεί να περάσει τον ίδιο οδικό εφιάλτη.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ