Οργή στη Mercedes με τα σενάρια επιστροφής του Masi

Masi

Τα σενάρια επιστροφής του M. Masi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Mercedes, ξυπνώντας μνήμες από τον αμφιλεγόμενο φινάλε της περσινής αγωνιστικής σεζόν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του M. Masi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 άφησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Mercedes AMG Petronas.

O M. Masi ήταν ο άνθρωπος οποίος σημάδεψε με τις αποφάσεις του τη περσινή αγωνιστική σεζόν, καθορίζοντας όχι μόνο το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα αλλά και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Τα όσα συνέβησαν στο Grand Prix του Abu Dhabi τον Δεκέμβριο του 2021 ανάγκασαν επί της ουσίας τη FIA να διεξάγει έρευνα, το πόρισμα της οποίας έκανε λόγο για ανθρώπινα λάθη, «φωτογραφίζοντας» τον M. Masi στον οποίο ωστόσο αναγνώρισαν το ελαφρυντικό των… αγνών προθέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚάπως έτσι, λοιπόν, η υπόθεση του Abu Dhabi πέρασε στο αρχείο και ο M. Masi βρέθηκε και με τα δύο πόδια εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, χάνοντας τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή, παραμένοντας παρ’ όλα αυτά στη FIA.

Το γεγονός αυτό αφήνει το ενδεχόμενο επιστροφής του ακόμα και στην Formula 1, καθώς σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της FIA, στην επόμενη σεζόν ίσως αυξηθεί ο αριθμός των κριτών από τους δύο στους τρεις.

Ο Ben Sulayem επανέλαβε ότι ο M. Masi κλήθηκε να διαχειριστεί έναν υπερβολικό υψηλό φόρτο εργασίας, γεγονός που τον έκανε πιο επιρρεπή στα λάθη. Μάλιστα ο πρόεδρος της FIA ξεκαθάρισε ότι η αποπομπή του Αυστραλού δεν ήταν δική του απόφαση αλλά του Ανώτατου Συμβουλίου, βλέποντας με θετικό μάτι το ενδεχόμενο επιστροφής του στα αγωνιστικά δρώμενα της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
i
i

Τέλος, ο Ben Sulayem αποκάλυψε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον M. Masi και πως τον θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του σε κάποια θέση-κλειδί.

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του προέδρου της FIA προκάλεσαν την οργή του L. Hamilton και του T. Wolff, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επισήμως αντίδραση από τις τάξεις της Mercedes.

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο M. Masi αποτελεί «κόκκινο πανί» για την ομάδα της Mercedes θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μια πιθανή εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα βρει απέναντί τους Γερμανούς και τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ