Πώς μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες του αυτοκινήτου σου -Τι ανακαλύπτεις με ένα ΚΛΙΚ

gov gr wallet

Εύκολα, από τον καναπέ του σπιτιού τους, μπορούν οι οδηγοί να έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό φάκελο του αυτοκινήτου τους.

Ευκολότερη είναι από το καλοκαίρι του 2022 η ζωή των οδηγών στη χώρα μας, μιας και εγκαινιάστηκε η λειτουργία του MyAuto, ενός ψηφιακού φακέλου που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες πληροφορίες των οχημάτων τους.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που πριν από λίγες εβδομάδες «πέρασε» και στο gov.gr Wallet, προσφέροντας περαιτέρω διευκόλυνση στους οδηγούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν συγκεντρωμένα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ποιες πληροφορίες προσφέρει το MyAuto

  • τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινσία ή έχει κλαπεί
  • στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
  • τα αποτελέσματα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
  • τα στοιχεία της ασφάλισης.
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜyAuto μέσω gov.gr

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να εισέλθει στο gov.gr (μπείτε εδώ), να επιλέξει την ενότητα «Περιουσία και φορολογία», στη συνέχεια «Οχήματα» και τέλος «Το όχημά μου (MyAuto)». Για να εισέλθουν στην υπηρεσία θα χρειαστεί να πληκτρολογήσει τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

myauto govgr

MyAuto μέσω gov.gr Wallet

Όπως προαναφέραμε, πέρα από το gov.gr η πρόσβαση στον ψηφιακό φάκελο κάθε οχήματος MyAuto παρέχεται και μέσω του gov.gr Wallet. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, ο οδηγός θα πρέπει να έχει περάσει το «ψηφιακό πορτοφόλι» στο κινητό του τηλέφωνο (δείτε εδώ τη διαδικασία).

Αν υποθέσουμε ότι το έχει κατεβάσει ήδη, τότε πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Επιλέγει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (myAuto)». Άμεσα οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του πολίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
gov.gr wallet myauto

Στη συνέχεια όλες οι πληροφορίες που αφορούν το όχημά του θα εμφανιστούν στην οθόνη του. Επιλέγοντας για παράδειγμα το «κουτάκι» που αφορά το ΚΤΕΟ, ο οδηγός θα μπορεί να δει πότε πέρασε για τελευταία φορά τεχνικό έλεγχο, πότε πρέπει να ξαναπεράσει την πόρτα ενός κέντρου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ