Η νέα μάστιγα των δρόμων: Οι συμμορίες με τα σκούτερς -Πώς δρουν, τι να προσέξετε (Video)

Κλέφτες scooters

Μια νέα απόπειρα κλοπής στη Μ. Βρετανία φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο, παγκόσμιο φαινόμενο. Την αρπαγή προσωπικών αντικειμένων ή ακόμα και οχημάτων από αναβάτες μοτοσικλετών-σκούτερς.

Ένα video το οποίο ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας ανέδειξε ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Ο λόγος για τις συμμορίες με τα σκούτερς, οι οποίες χτυπούν ανυποψίαστους οδηγούς και πεζούς αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμα και οχήματα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στους δρόμους του Λονδίνου όταν οι δύο αναβάτες ενός σκούτερ πλησίασαν μια Bugatti Chiron επιχειρώντας να σπάσουν με σφυρί το τζάμι του οδηγού ώστε να αρπάξουν τα αντικείμενα και τα κοσμήματα του οδηγού της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελευταίος, βέβαια, διατήρησε την ψυχραιμία του και βρήκε πολύ γρήγορα δίοδο διαφυγής γλιτώνοντας τα χειρότερα, την ίδια στιγμή που οι δύο επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις του πλανήτη, με το μοτίβο των αετονύχηδων να είναι παρόμοιο, πλησιάζοντας τα ανυποψίαστα θύματά τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αρπάζοντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα το γεγονός ότι χρησιμοποιούν scooters και όχι κάποια μοτοσικλέτα μεγαλύτερου κυβισμού και ισχύος μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς τα γνωστά σε όλους «σκουτεράκια» προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στους δρόμους μίας πόλης, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνουν να περνούν κάτω από ραντάρ των αρχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγαπημένη λεία των συγκεκριμένων ληστών φαίνεται να είναι τα κοσμήματα, καθώς αφαιρούνται με σχετική ευκολία και είναι μεγάλης άξιας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλουμε να αποφύγουμε μια ατυχέστατη συνάντηση με τη συμμορία των σκούτερς, μπορούμε απλώς να παραλείψουμε μια τέτοια… ενδυματολογική επιλογή.

Ένας ακόμα τρόπος ώστε να μην προσελκύσουμε το ενδιαφέρων των εποχούμενων ληστών είναι να μην έχουμε σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητο τσάντες ή σακίδια, ενώ ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο θα πρέπει να μην είναι εύκολα προσβάσιμο.

Εξυπακούεται ότι οι πόρτες του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι ασφαλισμένες και ιδανικά τα παράθυρα κλειστά, καθιστώντας πιο δύσκολη την πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Εξίσου σημαντικό είναι η ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο και αν εφόσον είναι εφικτό να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που δούμε κάποιο σκούτερ χωρίς πινακίδες στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα να μας πλησιάζει χωρίς προφανή λόγο, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθούμε άμεσα από το σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ