Η Volkswagen «τελειώνει» το χειροκίνητο κιβώτιο

Volkswagen Golf GTI Gear Knob

Οι σύγχρονες τάσεις και τα ενεργά συστήματα ασφάλειας, θα δώσουν την χαριστική βολή.

Είναι γνωστό ότι αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε διαδικασία κατάργησης των μηχανικών κιβωτίων, και σε συνδυασμό με την έλευση των ηλεκτρικών μοντέλων δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η μέρα. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές στον γερμανικό Τύπο, η Volkswagen βασίζει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Volkswagen Golf GTI Pentals
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το δαπανηρό Dieselgate και το ακριβό σε υλοποίηση ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης, η Volkswagen θέλει να μειώσει τα έξοδα της. Και ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να μειώσει τις διαθέσιμες επιλογές στα συστήματα μετάδοσης. Να δώσει δηλαδή προτεραιότητα στο DSG και όχι στα χειροκίνητα σασμάν, με την σταδιακή εμπορική υποβάθμισή τους να ξεκινά το 2023.

Τα επόμενης γενιάς μοντέλα της γερμανικής φίρμας, όπως η τρίτη του SUV Tiguan που θα κάνει την εμφάνισή της σε περίπου δύο χρόνια, αναμένεται να μην δίνουν την επιλογή χειροκίνητου σασμάν στον υποψήφιο αγοραστή.

Volkswagen Tiguan 2020

Οι συγκεκριμένες αναφορές κάνουν λόγο για απουσία χειροκίνητων εκδόσεων στα μοντέλα της Volkswagen μέχρι το τέλος της δεκαετίας, γεγονός που δεν απέχει από την πραγματικότητα μιας και όλα τα μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες εταιρείες του Group, με την Audi να προχωρά σε αυτή την κίνηση αρκετά νωρίτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υπόλοιπα μοντέλα του Group της Volkswagen που θα πρωτοστατήσουν σε αυτή τη νέα στρατηγική είναι τα επόμενης γενιάς VW Passat και Skoda Superb, καθώς και η ένατη γενιά του Volkswagen μαζί με τις αντίστοιχες γενιές των Audi A3, SEAT Leon και Skoda Octavia.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ