Οι Sony-Honda προετοιμάζουν τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2028

Sony-Honda Afeela sedan

Οι πρώτοι αυτοκινητικοί “καρποί” της κοινοπραξίας των δύο ιαπωνικών γιγάντων, της Sony και της Honda, θα έρθουν μέσα στην προσεχή πενταετία - ξεκινώντας από το ηλεκτρικό sedan που είδαμε στη φετινή CES 2024 του Λας Βέγκας.

Το sedan αυτό είναι το πρώτο -ηλεκτρικό- αυτοκίνητο της νέας μάρκας Afeela που δημιούργησαν οι Sony-Honda, και αναμένεται στην παγκόσμια αγορά μέσα στο 2025. Θα το ακολουθήσει ένα SUV το 2027, και έπειτα ένα συμπαγές και πιο προσιτό ηλεκτρικό το ‘28.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά ισχυρίζεται το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσσης Nikkei, όμως ακόμη δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένα επίσημα από την κοινοπραξία Sony Honda Mobility. Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο είναι ότι το πρώτο δημιούργημα της Afeela, το προαναφερθέν sedan, θα είναι έτοιμο κάποια στιγμή προς το τέλος του 2025, και οι πρώτες του παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Αμερική νωρίς το 2026.

Το ιαπωνικό δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας πως τα τρία αυτά ηλεκτρικά της Sony Honda Mobility θα βασίζονται στην ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα, για λόγους επιτάχυνσης της παραγωγής τους και περιορισμού του κόστους.

Το SUV φέρεται να είναι το πιο προχωρημένο από τα τρία από άποψη εξέλιξης, ενώ το συμπαγές ηλεκτρικό θα έχει περίπου τις διαστάσεις της Toyota Corolla, με τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που εξελίσσει η Honda μόνη της έπειτα από το “ναυάγιο” των συνομιλιών με τη General Motors πέρσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το sedan Afeela θα κινείται από δύο κινητήρες 241 ίππων -έναν σε κάθε άξονα- και θα διαθέτει μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 91 kWh, με δυνατότητα φόρτισης έως και 150 kW.

Φυσικά, από την “φαρέτρα” της Sony, θα εξοπλίζεται -όπως και τα άλλα δύο μοντέλα- με μια σειρά από ηλεκτρονικές τεχνολογίες τόσο για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου και το infotainment, όσο και για τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης στην οποία οι δύο ιαπωνικές εταιρείες εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ