Οι Ρώσοι επιμένουν στο ντίζελ και ετοιμάζουν δικό τους κινητήρα

Sollers factory 2

Η παραγωγή του νέου τουρμποντίζελ κινητήρα της UAZ θα πραγματοποιηθεί άμεσα στο εργοστάσιο της πόλης Yelabuga.

Ο Όμιλος Sollers ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να λάβει δάνειο με ευνοϊκούς όρους ύψους 2 εκ. ευρώ από το Ταμείο Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, για να μπορέσει να επανεκκινήσει το εργοστάσιο κινητήρων που βρίσκεται στην πόλη Yelabuga.

Sollers Factory 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, η παραγωγή θα αφορά τους τουρμποντίζελ της JAC με χωρητικότητα από 2,0 έως 2,7 λίτρα, και θα προορίζονται για τοποθέτηση σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και SUV. Μάλιστα, ο κινητήρας των 2,0 λίτρων θα χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα της UAZ.

Το δάνειο που πήρε ο Όμιλος Sollers προβλέπει την αγορά νέου εξοπλισμού για την γραμμή συναρμολόγησης των κινητήρων, του τμήματος δυναμομέτρησης, την γραμμή επεξεργασίας μετάλλων και την παραγωγή στροφαλοφόρων και εργαλείων για την κατασκευή της κυλινδροκεφαλής.

Sollers Factory 3

Ταυτόχρονα, ορισμένα κεφάλαια από το δάνειο θα απορροφηθούν από το τμήμα σχεδιασμού, καθώς και για την κατασκευή νέου τεχνολογικού εξοπλισμού και την ενημέρωση λογισμικού για τον εξοπλισμό που διαθέτουν ήδη.

Η γκάμα των νέων τουρμποντίζελ διαθέτει μπλοκ και κεφαλή κινητήρων από χυτοσίδηρο, καδένα χρονισμού των εκκεντροφόρων και πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, με προοπτική να αναβαθμιστεί σύντομα σε Euro 6.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sollers Factory 4

Ο Όμιλος Sollers έχει υποσχεθεί να δώσει μεγάλη βάση στο έργο που έχει αναλάβει, καθώς και να δώσει έμφαση σε συνεργασίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές της Ρωσίας, με σκοπό να μεγιστοποιήσει την παραγωγή και να εξασφαλίσει πληθώρα αναλώσιμων.

Το εργοστάσιο στην πόλη Yelabuga δεν είναι καινούργιο, αλλά πρόκειται για το παλιό της Ford που έφυγε με την έναρξη του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και κατασκεύαζε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για την τοπική αγορά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ