Δείτε το νέο Toyota Land Cruiser στο -άγριο- στοιχείο του (video)

Toyota Land Cruiser

Η νέα γενιά του αδάμαστου ιαπωνικού offroader «τα βάζει» με τα στοιχεία της φύσης και τους σκληρούς δρόμους μακριά από τον πολιτισμό, στο καινούριο κανάλι YouTube που έφτιαξε η Toyota αποκλειστικά για το νέο της τετρακίνητο.

Το πλαίσιο τύπου σκάλας του νέου Land Cruiser 300 είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, μια εγγύηση ότι η νέα του γενιά διατηρεί τις εκτός δρόμου αρετές των προκατόχων του. Αλλά αυτές φαίνονται και στο τελευταίο από τα τρία videos (παρακάτω), όπου ένας Ιάπωνας οδηγός διασχίζει βαθιά υδάτινα περάσματα και σκληρά, πετρώδη ή λαπώδη εδάφη, με την κορυφαία έκδοση GR Sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκτός δρόμου οδήγηση του Land Cruiser υποστηρίζει μια πλειάδα σοφιστικέ νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών. Αρχικά, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έξι προφίλ οδήγησης για τη ρύθμιση της κατανομής ροπής και άλλων παραμέτρων: τα Auto, Dirt (χώμα), Sand (άμμος), Rock (βραχώδες έδαφος), Mud (λάσπη) και Deep Snow (χιόνι).

Επίσης, το πλαίσιο της νέας γενιάς του ιαπωνικού offroader έχει κατά 20 τοις εκατό αυξημένη ακαμψία και χαμηλό κέντρο βάρους, που έχει επιτευχθεί με την εξοικονόμηση 200 (!) κιλών. Ακόμη, η οθόνη Multi-Terrain Monitor προβάλλει την εικόνα από τέσσερις κάμερες που σκανάρουν κάθε σπιθαμή του εδάφους περιμετρικά και κάτω από το αυτοκίνητο.

Η κορυφαία έκδοση GR Sport, επιπλέον, εξοπλίζεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (kinetic dynamic suspension stabilization / E-KDSS), το εμπρός και πίσω διαφορικό είναι μπλοκέ, και έχει αναβαθμιστεί η μεταβλητής απόκρισης ανάρτηση.

Όλα αυτά είναι εντυπωσιακά εχέγγυα για τις εκτός δρόμου δυνατότητες που το νέο Land Cruiser εμφανίζει στα παρακάτω videos - και οι οποίες εν πολλοίς του έχουν χαρίσει ήδη μια μακρά λίστα παραγγελιών στην οποία η Toyota δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει - σε βαθμό που η αναμονή για την παράδοση του αυτοκινήτου στην Ιαπωνία φτάνει τους 12 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ