Ακρίβεια στα καύσιμα: Τέλος η φθηνή βενζίνη - Οι οδηγοί βάζουν 10 με 20 ευρώ

Πρατήριο καυσίμων

Για την ενεργειακή κρίση που δε λέει να τελειώσει με τις τιμές των καυσίμων να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

«Τη Δευτέρα είχαμε μια πρώτη αύξηση και την Τετάρτη πάλι, η απλή αμόλυβδη πήρε αύξηση δύο λεπτά» δήλωσε η Μ. Ζάγκα στην ΕΡΤ, σχετικά με τις ανατιμήσεις που περνούν από τα διυλιστήρια στις αντλίες των πρατηρίων.

Το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι γύρο στα 1,90

«Στα τιμολόγια είδα ότι από τις 11 Αυγούστου έχει πάρει η απλή αμόλυβδη πέντε λεπτά αύξηση ενώ το πετρέλαιο, από 6/8 έχει πάρει αύξηση 13 λεπτά» πρόσθεσε αποκάλυψε και εστίασε στη σημασία της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή τη στιγμή το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι γύρο στα 1,90 €» ανέφερε η πρόεδρος των πρατηριούχων εξηγώντας την πορεία της διακύμανσης των τιμών τον Αύγουστο.

Ο πόλεμος την Ουκρανία και η ισοτιμία ευρώ και δολαρίου είναι δύο από τους λόγους που εξηγούν την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με την ανέφερε η Μ. Ζάγκα.

Στην Αττική ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης είναι πάνω από τα δύο ευρώ

«Στην Αττική ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης είναι πάνω από τα δύο ευρώ» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι οι διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης.

10-20 ευρώ βάζουν κατά μέσο όρο οι οδηγοί ΙΧ

«Ο κόσμος ότι είχε τα ξόδεψε. Είναι και τέλος του μήνα. Είναι δύσκολα» για τους πολίτες δήλωσε η κ. Ζάγκα υποστηρίζοντας ότι την περίεργη αυτή εποχή επαγγελματίες πρατηριούχοι και πολίτες κάνουν υπομονή ενώ σε ερώτηση δημοπσιογράφου σχετικά με το πόση βενζίνη βάζουν περίπου στα πρατήρια οι οδηγοί απάντησε: «10-20 ευρώ κατά μέσο όρο».

«Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να παίρνει την ποσότητα και την ποιότητα που πρέπει στην σωστή τιμή και γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος», συμπλήρωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ