Οι μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου επιστρέφουν δυναμικά βάζοντας ψηλά τον πήχη

Έκθεση Αυτοκινήτου

Η πανδημία ως σημείο καμπής για τη σύγχρονη κοινωνία, έπληξε όλους τους κλάδους της οικονομίας και έθεσε νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας τους. Τι άλλαξε όμως στην πραγματικότητα και ποιο το όραμα για το αύριο;

Είναι γεγονός πως ο εκθεσιακός κλάδος επηρεάστηκε ιδιαιτέρως από τις νέες συνθήκες, αναζητώντας έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας που δε θα στερούσε από τη νέα πραγματικότητα την προσωπική επαφή και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι εμπορικές εκθέσεις υπήρξαν ανέκαθεν για τους συμμετέχοντες μια ιδανική επιχειρηματική ευκαιρία, ένας τόπος συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και η νέα πραγματικότητα κατακερμάτισε τον κλάδο που αποτελούσε κλιμακούμενα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο 2022 όπως και το 2023, αποτελούν χρονιές εντυπωσιακής ανάκαμψης της εκθεσιακής βιομηχανίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Mέσω των σημαντικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στον τρόπο διεξαγωγής των εκθέσεων, αλλά και με την ανάγκη του κοινού για επιστροφή στην «κανονικότητα» οδηγηθήκαμε παγκοσμίως στην αναγέννησή τους. Τρανό παράδειγμα σε διεθνές επίπεδο αποτελεί η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου της Γερμανίας, η ΙΑΑ Μobility, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από τις 5 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. H φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση.

Έκθεση Αυτοκινήτου

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της IAA Mobility, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του σήμερα και συμπλέουμε με αυτές, όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου του αυτοκινήτου οφείλουν να είναι ορατοί στην ποικιλομορφία τους, να επιδείξουν τη μελλοντική τους βιωσιμότητα και να επιδιώξουν τον παραγωγικό διάλογο με την κοινωνία. Στόχος είναι να παρουσιάσουμε το μέλλον της κινητικότητας, από αυτοκίνητα μέχρι μικροοχήματα και ποδήλατα, αλλά και καινοτόμες λύσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παρόμοιο μοτίβο και με υψηλές προσδοκίες, ξεχωρίζει στην Ελλάδα για τις συμμετοχές αλλά και το πλούσιο πρόγραμμά της η μεγάλη έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ & ELECTROMOBILITY 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο του Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO). Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ είναι μία έκθεση σταθμός για την εγχώρια αγορά του αυτοκινήτου, καθώς έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία από το 1999 που συστήθηκε στο κοινό. Σήμερα, στη νέα της μορφή, με μία σύγχρονη και δυναμική αντίληψη του τι σημαίνει η κινητικότητα του αύριο, η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ & ELECTROMOBILITY 2023, στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του αυτοκινήτου, stakeholders, opinion makers διεθνούς αναγνώρισης, ενώ δε θα λείψουν παρουσίες από το χώρο των επιστημών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, της εναλλακτικής μορφής μετακίνησης και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία τους.

Έκθεση Αυτοκινήτου

H μοναδική στο είδος της, ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ & ELECTROMOBILITY 2023, αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 80.000 στοχευμένους επισκέπτες, λάτρεις του αυτοκινήτου, που επιθυμούν να βρίσκονται πάντα στο κέντρο των εξελίξεων. Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό πρόσημο της αγοράς του αυτοκινήτου, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι πως ο κόσμος που αγαπά τον κλάδο, αδημονεί για μεγάλες και άρτια οργανωμένες εκθέσεις αλλά και δράσεις που στόχο έχουν να φέρουν στο προσκήνιο το αυτοκίνητο και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προφίλ των επισκεπτών στατιστικά δεν περιορίζεται μόνο στην προσανατολισμένη ενημέρωση, καθώς οι φιλοξενούμενοι στην έκθεση προσέρχονται με την επιθυμία να συναντήσουν τους κορυφαίους της αγοράς, να εντρυφήσουν στις πιο καινοτόμες λύσεις και να πραγματοποιήσουν test drives, αποκομίζοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης. Μια έκθεση με όραμα, η οποία χτίστηκε για να αναδείξει τον κλάδο, η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ & ELECTROMOBILITY, στον πυρήνα της τοποθετεί πάντα το αυτοκίνητο και την ολιστική ενημέρωση γύρω από αυτό.

Μιλώντας για μοναδικότητα και προσαρμοστικότητα στις μεταβλητές που έχει θέσει η κοινωνία μας, σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα μεγάλο συνέδριο με τίτλο “Energy Save” που αφορά τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Ένα μοναδικό στο είδος του συνέδριο με εξειδικευμένους εισηγητές που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΦΑΡΟ του Κέντρου Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έκθεση Αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπερασματικά λοιπόν διακρίνουμε τη δυναμική επανεμφάνιση των εκθέσεων αυτοκινήτου σε διεθνές επίπεδο. Βασιζόμενοι στα παραπάνω δεδομένα και με στατιστικά στοιχεία που δείχνουν παγκοσμίως μία ανοδική πορεία στην ταξινόμηση των επιβατικών οχημάτων και όχι μόνο, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ξεκινά η αναγέννηση της αγοράς του κλάδου. Tο ενδιαφερόμενο κοινό απέδειξε έμπρακτα στη μετά COVID εποχή πως η προσωπική επαφή και η φυσική παρουσία είναι αξίες αναντικατάστατες που συμβάλλουν σημαντικά ακόμη και στη διαδικασία επιλογής και επένδυσης.

Τέλος, αλλά όχι ήσσονος σημασίας, είναι η διαδικασία επιλογής της επίσκεψης που ακολουθεί ποιοτικά κριτήρια. Οι επισκέπτες πλέον, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν τα events που θα επισκεφτούν και που θα χαρίσουν την εμπιστοσύνη τους, επιλέγουν να δίνουν το παρών σε μεγάλες εκθέσεις κύρους που λειτουργούν με συνέπεια, διακρίνονται για τις σημαντικές και μαζικές παρουσίες των leaders του χώρου, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για τους συμμετέχοντες και πραγματοποιούνται σε ένα οργανωμένο και ασφαλές πλαίσιο με πλούσια θεματολογία και ποικίλες παράλληλες δράσεις.

*Ο Ευάγγελος Χαραλάμπους είναι διοργανωτής εκθέσεων και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Οργανωτών - Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ