Αυτό είναι το Jimny της νέας εποχής -Ποιο SUV κλέβει την παράσταση

Chery iCar V23

Εκ Κίνας ορμώμενα, έχουμε δει δεκάδες μοντέλα που δανείζονται σχεδιαστικά στοιχεία από καταξιωμένα δημιουργήματα της αυτοκίνησης.

Άλλοτε αυτό αφορούσε φθηνές απομιμήσεις. Τώρα πια, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ενισχύσει σημαντικά τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη των τεσσάρων τροχών και το αποτέλεσμα της προσπάθειας μίμησης, συχνά τραβάει το βλέμμα.

Όμως και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν αφαιρέσετε τα σήματα, τι βλέπετε; Ένα Jimny με λίγο από Defender; Μία G-Class με λίγο από Bronco; Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα 4x4 άγριων διαθέσεων, που έρχεται να συνδυάσει τα καλύτερα διάφορων σχολών, αγορών, κατασκευαστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομά του είναι iCar V23 και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του κολοσσού που ακούει στο όνομα Chery και της Zhimi Technology - θυγατρικής της εταιρείας τεχνολογίας Xiaomi, η οποία πρέπει να θυμίσουμε πως έχει μπει κι αυτή στην αρένα της αυτοκίνησης, λανσάροντας το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα.

Τι είναι λοιπόν το iCar V23 εκτός από μία επιβλητική φιγούρα που γεννά το ερώτημα: «Σ’ έχω δει, κάπου. Κάπου σε ξέρω;». Ενώ αναμένεται η επίσημη παρουσίασή του που θα συνοδευτεί από τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, ο Τύπος της Κίνας μιλάει για ένα πρακτικό και παντός εδάφους όχημα, που θα προσφέρεται σε λογικές τιμές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένεται να δούμε δύο εκδόσεις, με διαφοροποίηση στην χωρητικότητα των μπαταριών που παρέχονται από την κορυφαία στο είδος CATL, που θα συνεπάγονται και διαφοροποίηση στην αυτονομία (400 και 500 χιλιόμετρα).

Στις εικόνες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι συμβατικός αλλά δεν στερεί την ύπαρξη τεχνολογίας, με οριζόντια οθόνη με τον πίνακα οργάνων και μία τεράστια κεντρική οθόνη μέσω τις οποίας θα ρυθμίζονται όλες οι λειτουργίες του οχήματος αλλά και του συστήματος infotainment.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά περισσότερα θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες, με το iCar V23 να αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ένα ακόμα ερωτηματικό, ίσως το σημαντικότερο, είναι αν η Chery σκοπεύει να συμπεριλάβει αυτό το μοντέλο στην «επίθεσή» της στις ευρωπαϊκές αγορές.

Είναι άλλωστε ένας τύπος οχήματος που «μιλάει» σε συγκεκριμένο κοινό κι αν συνοδευτεί από μία προσιτή τιμή απόκτησης, τότε μπορεί να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ