Στους δρόμους οι πρώτες κάμερες που εντοπίζουν οδηγούς με κινητό τηλέφωνο -Πώς λειτουργούν

speed cameras pseutika rantar.

Στο δρόμο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, νέες κάμερες που ανιχνεύουν την ύπαρξη κινητού στο χέρι του οδηγού τέθηκαν σε λειτουργία.

Η απόσπαση προσοχής που προκαλεί η λανθασμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία. Γι' αυτό άλλωστε απαγορεύεται από τον εκάστοτε ΚΟΚ στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα ελεγκτικά μέσα αναβαθμίζονται διαρκώς για αντιμετωπίσουν και αυτή την κακή και επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών και οι κάμερες που ανιχνεύουν την λανθασμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς είναι το επόμενο «όπλο» στα χέρια των αρχών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα ένας νέος τύπος κάμερας ταχύτητας που ανιχνεύει κινητήρα ξεκίνησε να δοκιμάζεται πιλοτικά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οι νέου τύπου κάμερες εγκαταστάθηκαν σε γέφυρες κοντά στην πρωτεύουσα Μάιντς του κρατιδίου για να επιτηρούν τους αυτοκινητόδρομους που περνούν από κάτω, με τις αρχές να τοποθετούν σε αυτούς τους δρόμους και σχετική σήμανση προς ενημέρωση των οδηγών, όπως προβλέπεται και από την σχετική νομοθεσία περί παρακολούθησης.

Οι νέες κάμερες φέρουν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης και στοχεύουν διαγώνια προς τα κάτω ώστε να μπορούν να «βλέπουν» το τιμόνι, τον κορμό και το κεφάλι του οδηγού, ενώ εκτός από την σταθερή τοποθέτησή τους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και εν κινήσει, τοποθετημένες μέσα σε κάποιο όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάμερες που ανιχνεύουν κινητά μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά όλο το 24ωρο, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Φέρουν έναν φακό και το λογισμικό που χρησιμοποιούν αναλύει τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από την εικόνα και μπορεί να εντοπίσει τη θέση των χεριών του οδηγού και το αν υπάρχει σε αυτά συσκευή. Η λήψη της εικόνας γίνεται μόνο αν υπάρχει smartphone στα χέρια αυτού που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Το σύστημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αξιολόγηση από τις γερμανικές αρχές αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του με τον πρώτο κύκλο να έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, τα αποτελέσματα τα περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον και άλλα γερμανικά κρατίδια που θέλουν να υιοθετήσουν παρόμοια συστήματα στους δρόμους τους.

Οι νέου τύπου κάμερες που δοκιμάζουν οι Γερμανοί βρίσκονται ήδη σε κανονική λειτουργία στην Ολλανδία και όλα δείχνουν ότι θα εξαπλωθούν γρήγορα και στους δρόμους άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ