Οι χώρες με τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη

επικίνδυνοι δρόμοι στην Ευρώπη

Πιστεύετε πως η Ελλάδα έχει τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν ναι, δείτε τα παρακάτω στοιχεία και θα αλλάξετε γνώμη.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τον αριθμό των δυστυχημάτων που έχουν καταγραφεί στο εθνικό δίκτυο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Η καταγραφή των θανάτων στο εθνικό δίκτυο της γηραιάς ηπείρου αφορά στο διάστημα 2007-2016 και ο δείκτης είναι αναλογικός, καθώς οι θάνατοι έχουν υπολογιστεί ανά 1.000 χιλιόμετρα εθνικού δικτύου.

Πρωταθλήτρια, λοιπόν, των τροχαίων δυστυχημάτων σε εθνικό δίκτυο αναδεικνύεται η γειτονική Βουλγαρία, στην οποία καταγράφηκαν 83,1 θάνατοι ανά 1.000 χιλιόμετρα. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Βελγίου στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης με 56,2 θανάτους ανά 1.000 χιλιόμετρα, παρά το γεγονός ότι το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους είναι 120 χλμ./ώρα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ιταλία, αφήνοντας εκτός βάθρου χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Τσεχία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 30,2 θάνατοι ανά 1.000 χιλιόμετρα στη Γερμανία αποδεικνύουν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η απουσία ορίων ταχύτητας από την περίφημη Autobahn δεν αποτελεί απαραιτήτως επιβαρυντικό παράγοντα για την οδική ασφάλεια.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η 11η θέση της Ελλάδας, καθώς ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε την περίοδο 2007-2016 δεν υπερβαίνει τους 28,3 ανά 1.000 χιλιόμετρα εθνικού δικτύου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο τίτλος των ασφαλέστερων αυτοκινητοδρόμων ανήκει στην Ιρλανδία με μόλις 5,6 θανάτους ανά 1.000 χιλιόμετρα, ενώ εξαιρετική είναι και η επίδοση των Φιλανδών, με 7,9 θανάτους/1.000 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ