Οι Γερμανοί κόβουν σιγά σιγά την επιδότηση στα ηλεκτρικά

EV Market 1

Το 2023 η Γερμανία θα μειώσει δραματικά τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Γερμανία θα μειώσει τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο έτος μετά από συμφωνία εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί η αυξανόμενη δημοφιλία των συγκεκριμένων οχημάτων καθιστά περιττές τις κρατικές επιδοτήσεις, δήλωσε την Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

EV Market 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι επιδοτήσεις που καταβάλλονται στους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα λήξουν μόλις δαπανηθεί το ποσό των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό της επόμενης διετίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμή κάτω των 40.000 ευρώ θα μειωθούν στα 4.500 ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους από 6.000 ευρώ που είναι σήμερα και στα 3.000 ευρώ το επόμενο έτος. Για αυτοκίνητα με τιμή άνω των 40.000 ευρώ η επιδότηση θα μειωθεί στα 3.000 ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμή άνω των 65.000 ευρώ δεν υφίσταται επιδότηση και από το 2024 θα ισχύει για αυτά με τιμή 45.000 ευρώ και άνω.

EV Market 3

Επιπλέον, οι επιδοτήσεις για εταιρικά αυτοκίνητα θα καταργηθούν και με το νέο καθεστώς θα κερδίζουν μόνο οι ιδιώτες καταναλωτές, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα κίνητρα για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 328.000 οχήματα το 2021 σε σύγκριση με το 2020, εν μέρει χάρη στο πρόγραμμα, και πλέον υπάρχουν πάνω από 600.000 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα στους γερμανικούς δρόμους. Εάν συμπεριλάβουμε και τα plug-in hybrid, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ