Αυτές είναι οι γέφυρες της Αθήνας που μεταμορφώθηκαν -Δείτε τη νέα μορφή τους

Γέφυρα Αθηνών

Εκτενείς είναι οι επεμβάσεις που έγιναν σε 7 γέφυρες της Αθήνας, οι οποίες πλέον έχουν σύγχρονη όψη.

Νέο πρόσωπο έχουν 7 γέφυρες της Αττικής, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των γεφυρών που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα τα έργα αναβάθμισης φωτισμού έγιναν στη Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού και στις Γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν, της Π. Ράλλη, στη Γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με τη Δυρραχίου, στη Γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφόρο Αθηνών και στη Γέφυρα Σχιστού-Σκαραμαγκά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της τροχαίας και της ασφάλειας έχουν κατ΄ επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από το φορείς των Γεφυρών.

γέφυρες Αττικής

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια καθάρισαν πλήρως τους χώρους κάτω από τη Γέφυρες, απομάκρυναν τις αφίσες, όπου υπήρχαν και έβαψαν τις κολώνες. Παράλληλα, φωτίστηκαν επαρκώς με φωτιστικά συστήματα led, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Τα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γέφυρες Αττικής

«Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Με τον νέο φωτισμό των γεφυρών, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, με εξαιρετικά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ