Το λάθος που κάνουν οι οδηγοί περιμένοντας στην κίνηση - Ποιες βλάβες προκαλούνται στο αυτοκίνητο

κίνηση στον δρόμο

Όταν σταματάμε σε ένα φανάρι θα πρέπει να απομακρύνουμε το αριστερό μας πόδι από το πεντάλ, για να μη βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Συνεχώς εξασθαινεί η δημοφιλία των αυτοκινήτων με τρία πεντάλ, με ολοένα και περισσότερους οδηγούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα αυτόματα.

Σε λίγα χρόνια, τα αυτοκίνητα δίχως συμπλέκτη θα αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα στους δρόμους ανά τον κόσμο. Μέχρι, ωστόσο, να συμβεί αυτό, καλό είναι να γνωρίζουμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον συμπλέκτη δίχως να επισπεύδουμε τη φθορά του.

Μια φθορά που εντείνεται ειδικά αν κάνουμε άσκοπη χρήση του αριστερού πεντάλ την ώρα που βρισκόμαστε κάτω από ένα κόκκινο φανάρι και περιμένουμε την πράσινη ένδειξη.

Κίνηση Αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, πολλοί οδηγοί, είτε από άγνοια, είτε από απροσεξία, είτε από βιασύνη να ξεκινήσουν γρήγορα, συνηθίζουν να έχουν το πόδι τους κολλημένο στο πεντάλ του συμπλέκτη. Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, φθείρουν το ρουλεμάν του συμπλέκτη το οποίο πιέζει άσκοπα το βολάν.

Πέρα από τη ζημιά που προκαλείται, ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθεί και ατύχημα. Αυτό διότι, αφήνοντας κάποια σχέση στο κιβώτιο ενώ είμαστε σταματημένοι, υφίσταται το σενάριο να γλιστρήσει το πόδι μας από τον συμπλέκτη και να σημειωθεί σύγκρουση.

Καλό είναι, λοιπόν, όταν σταματάμε το φανάρι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε και στο κιβώτιο και να κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από το πεντάλ του συμπλέκτη.

Συμπλέκτης

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πολλοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, έχουν επίσης την κακή συνήθεια να ακουμπούν το πόδι τους στο συμπλέκτη και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Πρόκειται, επίσης, για μια συνήθεια που επίσης φθείρει τον δίσκο του συμπλέκτη και το ρουλεμάν χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να γνωρίζουμε μια ζημιά στο σετ του συμπλέκτη είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, με το κόστος επισκευής να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ και άνω.

Δείτε στο ιδιαίτερα κατατοπιστικό video που ακολουθεί πώς λειτουργεί ο συμπλέκτης σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ