Τέλος στο λάδωμα για δίπλωμα οδήγησης -Έρχονται εξετάσεις με κάμερες για τους υποψήφιους

δίπλωμα οδήγησης απάτη

Σε ενάμιση μήνα ξεκινά η λειτουργία της νέας πλατφόρμας διαφανούς εξέτασης οδηγών για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Σε λίγους μήνες θα δούμε αρκετές αλλαγές που αφορούν την διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης, με τα έργο που έχει αναλάβει η EKETA να ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2023 και το κόστος του ανέρχεται στα 359.600 ευρώ. Η συγκεκριμένη διαδικασία εντάσσεται στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδική ασφάλεια».

Sxoli odigon 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την θεσμοθέτηση της ψηφιακής παραλαβή προσωρινού διπλώματος οδήσης, άνοιξε ο δρόμος για την σχεδίαση και υλοποίηση νέων εφαρμογών που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση ολόκληρης της εξέτασης του οδηγού, με σκοπό να διασφαλίζονται υψηλά πρότυπα στη διαφάνεια όλης της διαδικασίας.

To σύστημα θα καταγράφει την πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Ο νέος εξοπλισμός θα παραλαμβάνεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας και θα χρησιμοποιείται από τον εξεταστή σε όποιο αυτοκίνητο εργάζεται.

Sxoli odigon 3

Η κάμερα θα είναι υψηλής ευκρίνειας με δυνατότητα λήψης εικόνας 360 μοιρών και θα διαθέτει μικρόφωνο. Μέσω της χρήσης του μικρόφωνου και της κάμερας θα παρακολουθείται όλη η καμπίνα του αυτοκινήτου, καθώς και εξωτερικά σημεία στο δρόμο τα οποία κρίνονται σημαντικά για την πορεία και κατά την διάρκεια της εξέτασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ