Ο απόλυτος παραβάτης: Οδηγός πήρε 57 κλήσεις για ταχύτητα μέσα σε 54 μέρες

apolitos paravatis odigisi

Επιδεικτική αδιαφορία για τα ανώτατα όρια ταχύτητας έδειξε οδηγός, με αποτέλεσμα να εισπράξει έναν πακτωλό προστίμων και να καλείται να καταβάλει μία περιουσία.

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως φαίνεται πως είναι μερικοί οδηγοί, παρά το γεγονός ότι έχουν γνωρίσει τις συνέπειες του νόμου, εισπράττοντας ιδιαίτερα «τσουχτερά» πρόστιμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας οδηγός από την Ουαλία, ονόματι John Kelly, ο οποίος θα κληθεί να καταβάλει ένα ποσό ύψους περί τα 54.000 ευρώ, μετά τη βεβαίωση 57 προστιμών για υπερβολική ταχύτητα, μέσα σε μόλις 54 μέρες, μεταξύ 19 Φεβρουαρίου και 14 Απριλίου.

Ο πακτωλός προστίμων που έλαβε ο οδηγός σημαίνει ότι σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, αγνόησε επιδεικτικά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της χώρας του, λαμβάνοντας κατά μέσο όρο ένα… ραβασάκι την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδηγός 57 κλήσεις

Τόπος της ασυνείδητησης οδικής συμπεριφοράς του οδηγού ήταν 4 περιοχές της κοινότητας Rumney (ανατολικά της πόλης του Κάρντιφ) όπου υπάρχουν ζώνες ταχύτητας με ανώτατο όριο στα 50 χλμ./ώρα.

Αδιαφορώντας για το χαμηλό όριο ταχύτητας και για τα τροχαία ατυχήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Kelly βύθιζε το πόδι του στο γκάζι, αναπτύσσοντας μάλιστα ταχύτητες που έφταναν έως και τα 110 χλμ./ώρα, πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen Beetle.

Τα πρόστιμα εστάλησαν στον οδηγό μετά τον εντοπισμό των παραβάσεών του μέσω καμερών ταχύτητας, αλλά δεν κατάφεραν να τον αποθαρρύνουν από το να συνεχίσει το επικίνδυνο έργο του.

οδηγός 57 κλήσεις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στην ασυνείδητηση οδηγική συμπεριφορά του έδωσε η κατάσχεση του αυτοκινήτου του από τις αστυνομικές αρχές, επειδή το τελευταίο ήταν ανασφάλιστο.

Ο Kelly δεν εξόφλησε ποτέ τα πρόστιμα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο, το όποιο επέβαλε στον οδηγό χρηματική ποινή ύψους 46.880 λιρών (54.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες). Παράληλα, αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης του οδηγού για 36 μήνες και έλαβε 48 πόντους ποινής στο point system.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ