Με 240 χλμ./ώρα στη Λεωφ. Συγγρού -Το video που προκαλεί αντιδράσεις

240

Ασυνείδητος οδηγός βυθίζει το πόδι του στο γκάζι και μετατρέπει σε πίστα τη Λεωφ. Συγγρού, αδιαφορώντας για το αν βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Οι άδειοι αυγουστιάτικοι αθηναϊκοί δρόμοι αναμφίβολα διευκολύνουν τις μετακινήσεις όσων δεν έφυγαν από την πρωτεύουσα, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν πρόσφορο έδαφος για τους κάθε λογής λάτρεις της ταχύητητας, ώστε να βυθίσουν το πόδι τους στο γκάζι, αδιαφορώντας για το αν προκληθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο.

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει έναν ο οδηγό ο οποίος έχει μετατρέψει σε πίστα τη Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Πειραιά, αναπτύσσοντας ιλλιγίωδη ταχύτητα.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα το κοντέρ του αυτοκινήτου του – η μάρκα του οποίου δεν διακρίνεται στο βίντεο – εκτοξεύεται στα 240 χλμ./ώρα, παραβιάζοντας το ανώτατο όριο ταχύτητας του συγκεκριμένου δρόμου (90 χλμ./ώρα) κατά 150 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός, κινούμενος στην αριστερή λωρίδα, προσπερνάει σαν σταματημένα τα υπόλοιπα οχήματα της λεωφόρου, αγνοώντας ότι το παραμικρό του λάθος θα μπορούσε να αποτελέσει αίτια για την πρόκληση σφοδρού τροχαίου ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στη Λεωφ. Συγγρού έχουν γίνει σημαντικές βελτιωτικές επεμβάσεις (π.χ. νέα άσφαλτος και νέες μπαρίερες), αλλά εξακολουθεί να καταγράφεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν σταθερές κάμερες ταχύτητες που να λειτουργούν ως «αντικίντρο» για τους λάτρεις της ταχύτητας, αλλά και στο υψηλό ανώτατο όριο ταχύτητας (σ.σ. φτάνει ακόμα και τα 90 χλμ./ώρα) δεδομένων των πολλών εξόδων και εισόδων από και προς τη λεωφόρο.

Η υπερβολική ταχύτητα, τέλος, συνεχίζει να αποτελεί έναν από τα κατεξοχήν αίτια πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ταχύτητας, προκαλώντας ανησυχία στην Τροχαία η οποία καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ