Οδηγός λιποθύμησε και το αυτοκίνητο συνέχισε για 25 χιλιόμετρα

Belgium Highway

Ένα κυριακάτικο πρωί στον αυτοκινητόδρομο E314 του Βελγίου οι διερχόμενοι παρατήρησαν τον οδηγό ενός Renault Clio λιπόθυμο στο τιμόνι - ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν με υψηλή ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, ηλικίας 41 ετών, συνέχιζε να προχωρά χάρη στο Cruise Control, και παρέμενε στο δρόμο με τη βοήθεια του συστήματος Lane Assist που το κρατούσε στη λωρίδα του. Δύο τεχνολογίες που αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή του.

Η ανορθόδοξη πορεία του Renault Clio με σταθερή ταχύτητα από τη μιάν άκρη της λωρίδας στην άλλη, όμως, προκάλεσε την περιέργεια των άλλων διερχόμενων οδηγών. Όταν αυτοί παρατήρησαν τον άνδρα πεσμένο με το πρόσωπο στο τιμόνι, ειδοποίησαν άμεσα τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και την αστυνομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, οι αστυνομικές δυνάμεις τοποθέτησαν ένα περιπολικό μπροστά του και επιβράδυναν. Τα κατάφεραν, και παρότι το Clio χτύπησε στη μπαριέρα και εντέλει σταμάτησε μέσα σε ένα θάμνο στην άκρη του δρόμου, έβγαλαν σώο τον λιπόθυμο άνδρα και τον μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις - καθώς και για την διερεύνηση αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Από τη μετέπειτα εξέταση του συμβάντος, η βελγική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός του οχήματος είχε ξεκινήσει από την πόλη Genk και είχε κάνει τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα σε λιπόθυμη κατάσταση. Και, βγαίνοντας αβλαβής από αυτή την περιπέτεια, μάλλον θα πρέπει να είναι ευγνώμων για τις νέες αυτοκινητικές τεχνολογίες που αποδείχθηκαν «φύλακες άγγελοί» του σε μία περίπτωση που πιθανότατα θα του είχε κοστίσει τη ζωή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ