Οδηγός καταστρέφει Ferrari 2,3 εκατ. ευρώ

ferrari fxx

H Ferrari FXX K Evo ενός ιδιώτη, υπέστη εκτεταμένες ζημιές σε ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας track day στην ιταλική πίστα του Mugello.

Το ατύχημα συνέβη στη διάρκεια της εκδήλωσης Ferrari Challenge Finali Mondiali πριν μερικές και κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν υπέστη τραυματισμό. Τις φωτογραφίες του κατεστραμμένου υπεραυτοκινήτου, φορτωμένου στον γερανό, δημοσίευσε ο λογαριασμός «Supercar Fails» του Instagram. Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που, μετά και το τραγικό ατύχημα του Τζώρτζη Μονογυιού με Ferrari 488, δείχνει πως τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας απαιτούν ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση καθώς μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

ferrari
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari FXX K, του 2014, είναι μια παραλλαγή της LaFerrari αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, με πολλαπλές αγωνιστικών προδιαγραφών μετατροπές και αφαιρέσεις εξαρτημάτων που έχουν να κάνουν με την άνεση.

Κατασκευάστηκε σε μόνο 40 αντίτυπα, τα οποία διατέθηκαν αποκλειστικά στον κλειστό κύκλο των πελατών του προγράμματος Ferrari Corse Clienti. Η εκδοχή FXX K Evo, τώρα, είναι μια αναβάθμιση ορισμένων εκ των 40 αυτών αντιτύπων, που έγινε από την εταιρεία του Maranello το 2017.

ferrari

Η Ferrari διοργανώνει κάθε χρόνο οκτώ ως εννέα εκδηλώσεις για τους πελάτες του προγράμματος Corse Clienti, σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο. Όπως είναι φυσικό, τα απρόοπτα δεν σπανίζουν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Αλλά για το συγκεκριμένο συμβάν, στο Mugello, φέρεται να μην ευθυνόταν ο οδηγός της FXX K Evo, καθώς πιθανότατα χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο που επιχειρούσε μια απρόσμενη προσπέραση στην πίστα, πρωτού χάσει τον έλεγχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσα φαίνονται από τις φωτογραφίες, καταστράφηκε όλη η δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, καθώς και οι δύο τροχοί της δείχνουν να έχουν στραβώσει. Χρειάζεται αλλαγή, επίσης, όλο το ρύγχος και η εμπρός πτέρυγα, καθώς έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά όλη η αριστερή του πλευρά. Παρόλα αυτά, ίσως το κόστος να μην είναι και μεγάλο πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, δεδομένου ότι ήδη διέθεσε 2,3 εκατομμύρια Ευρώ για να το αποκτήσει.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ