Οδηγός έτρεχε με 190 χλμ./ώρα και κοιτούσε στο κινητό της -Δείτε πώς σώθηκε

driver phone

Όλη την τύχη του κόσμου με το μέρος της είχε μία γυναίκα, η οποία είχε «καρφωθεί» στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητό της.

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αποτελώντας μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες.

Παρά τις όποιες ενημερωτικές καμπάνιες για την πάταξη του εν λόγω φαινομένου, αλλά και τη σωρεία οδυνηρών συμβάντων, πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να «καρφώνουν» το βλέμμα τους στο smartphone τους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η καταδικαστέα πρακτική τους.

Τον «εθισμό» της στο κινητό της τηλέφωνο λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά μία γυναίκα, η οποία έκανε χρήση της συσκευής της την ώρα που κινούνταν με ταχύτητα που έφτανε τα 186 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Reddit, η γυναίκα δείχνει… χαμένη στο κινητό της τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να διακρίνει έγκαιρα ένα προπορευόμενο όχημα που βρίσκεται στη λωρίδα της.

Όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία του άσπρου οχήματος πραγματικά σοκάρεται και επιδίδεται σε κινήσεις πανικού πίσω από το τιμόνι προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση η οποία πιθανώς θα είχε τραγικές επιπτώσεις.

Για καλή της τύχη, στη δεξιά άκρη του δρόμου υπήρχε μία μεγάλη έκταση χωματόδρομου ο οποίος της παρείχε τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να ακινητοποιήσει, με σχετική ασφάλεια, το αυτοκίνητό της.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει ερευνών, το να κρατά κανείς το κινητό του τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης, όχι μόνο δεν του επιτρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκίνητου, αλλά επίσης αυξάνει τον χρόνο αντίδρασής του κατά περίπου 0,7 δλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ένας οδηγός κινείται με 60 χλμ./ώρα, σε αυτά τα 0,7 δλ. το αυτοκίνητο θα διανύσει μία απόσταση που είναι ίση με 12 μέτρα. Πρόκειται για μία απόσταση που μοιάζει μεν μικρή, αλλά είναι υπεραρκετή προκειμένου να συμβεί ένα τραγικό οδικό συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ