Αυτοί οι οδηγοί θα κλειδώνουν το αυτοκίνητο το βράδυ -Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης

Δίπλωμα οδήγησης

Οι αλλαγές που προωθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέρνουν νέους, αυστηρότερους περιορισμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών με σκοπό τον δραστικό περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Νέους, οδυνηρούς περιορισμούς πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια προσπάθεια περιορισμού των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο στη γηραιά ήπειρο.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προβλέπουν την αυστηριοποίηση τόσο των διαδικασιών έκδοσης-ανανέωσης των αδειών οδήγησης όσο και περιορισμούς κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών.

Δίπλωμα οδήγησης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν και οι νέοι οδηγοί, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα κληθούν να προσαρμόσουν τις μετακινήσεις τους σε ένα νέο, αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που συζητείται στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει ότι οι νέοι οδηγοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν ταχύτητες κίνησης μεγαλύτερες των 90 χλμ./ώρα και να οδηγούν οχήματα με βάρος μεγαλύτερο των 1,8 τόνων.

Δίπλωμα οδήγησης

Ένα ακόμα περιορισμός θα σχετίζεται με τις ώρες κυκλοφορίες, καθώς οι νέοι οδηγοί θα απαγορεύεται να βρεθούν πίσω από το τιμόνι από τα μεσάνυκτα έως και τις 6 το πρωί.

Τέλος, για τους νέους οδηγούς θα προβλέπεται η μηδενική ανοχή σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της οδήγησης σε κατάσταση μέθης.

Αντιστοίχως, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέους κανονισμούς ως προς την ανανέωση των αδειών οδήγησης, καθώς η πρόταση που έχει κατατεθεί είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να ξεκινά από την ηλικία των 60 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δίπλωμα οδήγησης

Για τους οδηγούς της ηλικιακής κατηγορίας 60-70 το δίπλωμα οδήγησης θα έχει 7 έτη, για τους οδηγούς 70 έως και 80 ετών η ισχύς θα περιορίζεται στα 5 χρόνια, ενώ για εκείνους που έχουν συμπληρώσει το 80ο έτος της ηλικίας τους δεν θα υπερβαίνει τα 2 έτη.

Όπως προαναφέραμε, σκοπός των παρεμβάσεων αυτών είναι η επίτευξη του οράματος για μηδενικά τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ευρώπης το 2050.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ