«Πόλεμος» στους δρόμους: Οδηγοί επιτίθενται σε ποδηλάτες -Σοβαροί τραυματισμοί

επιθέσεις σε ποδηλάτες

Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι ποδηλάτες στο Σαν Φρανσίσκο, μετά τη σωρεία επιθέσεων που έχουν καταγραφεί εις βάρος τους από οδηγούς ΙΧ.

Ένας άτυπος πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους δρόμους πολλών πόλεων ανά τον κόσμο, μετά τη στροφή αρκετών πολιτών στα μέσα βιώσιμης μικροκινητικότητας και συγκεκριμένα στο ποδήλατο.

Με τους πολίτες που δίνουν ψήφο στο ποδήλατο να πληθαίνουν, πολλοί οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων δείχνουν να έχουν βάλει στο στόχαστρο αυτούς τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, κάνοντας τη ζωή τους…κόλαση.

Οι επιθέσεις εις βάρος των χρηστών ποδηλάτων έχουν γνωρίσει έξαρση στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, προκαλώντας έναν επιπλέον «βραχνά» στις αστυνομικές αρχές που προσπαθούν να διασφαλίσουν την τάξη στους δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, πολλοί ποδηλάτες κατηγορούν τους οδηγούς ότι κινούνται εσκεμμένα με τα ΙΧ σε απόσταση αναπνοής από τους ίδιους, ενώ μόλις τους πλησιάσουν ανοίγουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει ένα γκρι Hyundai Elantra να περνά δίπλα από μία ομάδα ποδηλατών. Την ώρα που το αυτοκίνητο και ένα ποδήλατο βρίσκονται παράλληλα, ένας επιβάτης του οχήματος ανοίγει την πόρτα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χτύπημα στον ποδηλάτη.

Η συγκεκριμένη απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης δεν είναι το μόνο περιστατικό που σημειώθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με το Fox 11, πρόσφατα δύο ποδηλάτες υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό από «επιθέσεις» οδηγών ΙΧ, ενώ έχουν καταγραφεί δύο ακόμα περιστατικά στα οποίο οι οδηγοί επιχείρησαν να διεμβολίσουν τους ποδηλάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επιθέσεις σε ποδηλάτες

Όπως προσθέτουν τα αμερικανικά ΜΜΜ, μόλις το διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου σημειώθηκαν τουλάχιστον 14 επιθέσεις εις βάρος ποδηλατών, οκτώ εκ των οποίων υπέστησαν τραυματισμό.

«Μην ξεγελιέστε– αυτές ήταν βίαιες, στοχευμένες επιθέσεις με αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα», ανέφερε η οργάνωση ποδηλατών East Bay Bike Party, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ