Οδήγηση με ισχυρούς ανέμους – Τι πρέπει να προσέχεις

οδήγηση με δυνατούς ανέμους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, τα οποία συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους και ισχυρές καταιγίδες. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

- Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η υποτίμηση της δυσκολίας των συνθηκών. Πρέπει να είστε μονίμως προετοιμασμένοι για διορθωτικές κινήσεις.

- Κρατάμε το τιμόνι και με τα δύο χέρια. Οι δυνατοί πλευρικοί άνεμοι μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα αν δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε.

- Μειώνουμε ταχύτητα καθώς όσο ταχύτερα κινείται το όχημά μας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνους να παρεκκλίνουμε από την πορεία μας.

Πραγματοποιούμε ομαλές κινήσεις του τιμονιού αφού κάθε απότομη/υπερβολική κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Διατηρούμε αποστάσεις. Ή καλύτερα, ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις αφού είναι πολύ πιθανό το προπορευόμενο όχημα να πραγματοποιήσει έκτακτο φρενάρισμα. Όμως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε και στις πλευρικές αποστάσεις από άλλα οχήματα, ειδικά μοτοσυκλέτες και ποδήλατα που είναι πιο ευάλωτα στις ριπές ανέμου.

- Αποφεύγουμε τις προσπεράσεις, ειδικά επί φορτηγών και βαρέων οχημάτων αφού ο συνδυασμός δυνατών ριπών ανέμου και περιδινήσεων από τα μεγάλα οχήματα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

- Είμαστε μονίμως σε εγρήγορση για αναπάντεχους κινδύνους αφού πέραν των άλλων οχημάτων, οι άνεμοι μπορεί να φέρουν στο διάβα μας κλαδιά, αντικείμενα ή άλλα αντικείμενα.

- Αν δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους, αφαιρούμε μπαγκαζιέρες οροφής, βάσεις ποδηλάτων κτλ

- Σταθμεύουμε μακριά από δέντρα, πινακίδες

Δείτε εδώ LIVE το τι συμβαίνει τώρα στους δρόμους

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ