Πώς μπορείς να οδηγήσεις χωρίς πινακίδες για 10 ημέρες -Πού ξεκινά

Οδήγηση χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας για 10 ημέρες

Το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες για διάστημα έως και 10 ημερών θα έχουν Ευρωπαίοι πολίτες τους επόμενους μήνες. Πού ξεκινάει το μέτρο.

Ειδικότερα, τα δεδομένα αλλάζουν επί ευρωπαϊκού εδάφους με την ιδιαίτερα αυστηρή σε αυτό τον τομέα Γερμανία να κάνει την αρχή, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το μέτρο να εφαρμοστεί έπειτα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Από το ερχόμενο Σεπτέμβριο επί γερμανικού εδάφους οι κάτοχοι ενός αυτοκινήτου θα μπορούν να πραγματοποιούν ψηφιακή εγγραφή αυτοκινήτου τους, καινούργιου ή παλιού και να έχουν έτσι το δικαίωμα να το οδηγούν σε δημόσιο δρόμο από την πρώτη στιγμή, ακόμη και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ή τα απαραίτητα έγγραφα σε φυσική μορφή (άδεια κυκλοφορίας), για διάστημα έως και 10 ημερών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά το παραπάνω δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί στη Γερμανία μπορούν να οδηγούν χωρίς να έχουν πινακίδες πάνω στο αυτοκίνητό τους, αφού αυτή η πράξη απαγορεύεται αυστηρά από τον γερμανικό νόμο και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε φυλάκιση.

Στην περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχουν προσωρινά οι νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας, συνήθως για ένα καινούργιο όχημα που ταξινομείται για πρώτη φορά, οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν για διάστημα έως και 10 ημερών, μια πινακίδα ακόμη και από χαρτόνι, αρκεί να φαίνεται καθαρά ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και να μπορούν να αποδείξουν ότι οδηγούν νόμιμα σε ενδεχόμενο τροχονομικό έλεγχο -να έχουν δηλαδή μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι οδηγοί θα μπορούν επίσης να αιτούνται ψηφιακά για την έκδοση ειδικών κατηγοριών, όπως είναι για παράδειγμα οι πινακίδες για κλασικά αυτοκίνητα και οι εποχιακές πινακίδες που ισχύουν στη Γερμανία.

Έως τώρα στη Γερμανία ο κάτοχος ενός οχήματος μπορούσε να πραγματοποιήσει ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αλλά και ψηφιακή άρση ακινησίας. Τώρα η ψηφιακή υπηρεσία του αρμόδιου γερμανικού υπουργείου επεκτείνεται και στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εισαγωγής.

Έτσι η διαδικασία ταξινόμησης γίνεται πολύ πιο απλή και πολύ πιο γρήγορη για ιδιώτες αλλά και εταιρείες στη Γερμανία, ενώ σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, εκτός από χρόνο υπάρχει και χρηματικό κέρδος αφού το κόστος της διαδικασίας είναι χαμηλότερο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ