Ουκρανία: Ποια λύση βρήκε ο Ζελένσκι για να ρίξει τις τιμές της βενζίνης;

kratika pratiria kausimon oukrania(

Υπό κρατικό έλεγχο θα βρίσκεται μεγάλος αριθμός πρατήριων υγρών καυσίμων στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές.

Μεγάλη καταστροφή στις υποδομές καυσίμων της Ουκρανίας έχει επιφέρει η εισβολή της Ρωσίας. Η έλλειψη σε καύσιμα έχει αποδιοργανώσει πλήρως τις ουκρανικές πόλεις, με τις τιμές να έχουν φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθυμεί να δώσει μια λύση, και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο κρατικών πρατηρίων καυσίμων που θα προσφέρει χείρα βοηθείας στους πολίτες οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο.

Το έργο της συγκρότησης ενός δικτύου βενζινάδικων που θα βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο ανατέθηκε στην ουκρανική κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz, όπως επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιουρίβ Βιτρένκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ«Η ύπαρξη πρατηρίων που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο και έχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά, ενισχύει την αυτοπεποίθηση των πελατών, μιας και οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καύσιμα σε ανταγωνιστική τιμή. Αν το κρατικό δίκτυο κατέχει το 30% της αγοράς, τότε προσφέρεται στους πολίτες μια πραγματική εναλλακτική λύση, Παράλληλα, αυτό θα αναγκάσει τα ιδιωτικά πρατήρια να μειώσουν τις τιμές», ανέφερε ο Βιτρένκο χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι σε συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού στην αγορά, η εμφάνιση ενός κρατικού «παίχτη» τον καθιστά αυτομάτως ηγέτη στις τιμές, καταργώντας την ανάγκη κρατικής κανονιστικής ρύθμισης η οποία θα προέβλεπε τον καθορισμό από τις εθνικές αρχές κατώτατης λιανικής τιμής πωλήσεων των καυσίμων.

H Naftogaz αναμένεται να αποκτήσει τον έλεγχο της αλυσίδας πρατηρίων βενζίνης Glusco, και το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση κάποιων τελευταίων λεπτομερειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι κάθε μέρα μπροστά στα πρατήρια βενζίνης σχηματίζονται τεράστιες ουρές για να προμηθευτούν οι οδηγοί τα μόλις 10 λίτρα που επιτρέπουν οι αρχές. Οι ελλείψεις σε καύσιμα έχoυν προκαλέσει πονοκέφαλο στις ουκρανικές αρχές, ειδικά μετά το πυραυλικό πλήγμα κατά του διυλιστηρίου στο Κρεμεντσούκ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ