Αυτός είναι ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα (video)

Baros Pass 1

Το ορεινό οδικό δίκτυο της χώρας μας είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με το υψηλότερο σημείο που μπορεί να οδηγήσετε να βρίσκεται στα 1.904 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Αυχένας του Μπάρου αποτελεί το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο οδικό πέρασμα στη χώρας, μιας και σε ορισμένα τμήματά του μπορεί να μπορεί να ξεπεράσει τα 1.900 μέτρα υψόμετρο. Συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

Baros Pass 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγρότες και τους βοσκούς. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως και πλέον αποτελεί τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος στη νότια Πίνδο.

Baros Pass 3

Όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, τόσο αλλάζει το τοπίο, με τις ξεγυμνωμένες ανεμοδαρμένες κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.294 μέτρα και 2.429 μέτρα αντίστοιχα, να κόβουν την ανάσα. Η θεά είναι μοναδική, και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρυμνες χαράδρες.

Baros Pass 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδρομή ενδείκνυται να πραγματοποιείται όταν υπάρχει ήπιος καιρός στην περιοχή χωρίς χιονοπτώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε και να αναγκαστείτε να γυρίσετε στα μισά της διαδρομής.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ