Αυτός είναι ο υψηλότερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος στην Ελλάδα (video)

Baros Pass

Στο πλούσιο ορεινό οδικό δίκτυο της χώρας μας ξεχωρίζει ένα σημείο στο οποίο μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας σε υψόμετρο 1.904 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Αυχένας του Μπάρου αποτελεί το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο οδικό πέρασμα στη χώρας, μιας και σε ορισμένα τμήματά του μπορεί να μπορεί να ξεπεράσει τα 1.900 μέτρα υψόμετρο. Συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγρότες και τους βοσκούς. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως και πλέον αποτελεί τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος στη νότια Πίνδο.

Μπάρος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, τόσο αλλάζει το τοπίο, με τις ξεγυμνωμένες ανεμοδαρμένες κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.294 μέτρα και 2.429 μέτρα αντίστοιχα, να κόβουν την ανάσα. Η θεά είναι μοναδική, και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρυμνες χαράδρες.

Η διαδρομή ενδείκνυται να πραγματοποιείται όταν υπάρχει ήπιος καιρός στην περιοχή χωρίς χιονοπτώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε και να αναγκαστείτε να γυρίσετε στα μισά της διαδρομής.

Μπάρος

Δείτε video με τα μοναδικά τοπία από το πέρασμα του Μπάρου:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ