Ο πρώην σχεδιαστής της Aston Martin ετοιμάζει τα νέα Dacia

Dacia Duster Extreme

Μετά από 14 χρόνια που σχεδίαζε τις Aston Martin DB11, DBX και Valkyrie, ο Miles Nurnberger αποχώρησε από το Gaydon για να αναλάβει το σχεδιασμό των καθημερινών Dacia - και έχει μεγάλες φιλοδοξίες για αυτά.

«Το Duster είναι η Porsche 911 της Dacia. Το πνεύμα, η προσιτή του φύση, η ανθεκτικότητα - όλα τα βασικά στοιχεία της Dacia είναι ενισχυμένα στο Duster» είπε χαρακτηριστικά ο Nurnberger. «Ο σχεδιασμός για τη μαζική παραγωγή έχει τις δικές του χάρες, διότι βλέπεις τα αυτοκίνητά σου στο δρόμο, να χρησιμοποιούνται, και μπορείς να αποκτήσεις και εσύ ένα από αυτά - κάτι που προφανώς ήταν πιο δύσκολο στην Aston».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
nurnberger dacia aston martin

Ο Nurnberger βρήκε στη Dacia έναν παλιό του συνεργάτη, τον Laurens van den Acker, που είναι προϊστάμενός του ως διευθυντής σχεδιασμού του ομίλου Renault (μητρικής εταιρείας της Dacia). Μετά απο τη συνεργασία τους στη Ford πριν από δύο δεκαετίες, ο δεύτερος κάλεσε τον Nurnberger στη Dacia - κι εκείνος ενθουσιάστηκε αμέσως με την έλευσή του, ειδικά με τη δυναμική που έχει το Duster.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ελαφρύ και συμπαγές SUV της ρουμανικής εταιρείας έχει κερδίσει ιδιαίτερη δημοφιλία, χάρη κυρίως στην εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής του. Είναι λιτό αλλά ανθεκτικό, πρακτικό, με τεχνολογία και κινητήρες της Renault, ποιοτικό εσωτερικό για την τιμή του με οθόνη αφής, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, προαιρετική τετρακίνηση και όμορφο σχέδιο - το οποίο, μάλιστα, φρεσκαρίστηκε με το πρόσφατο facelift.

Κατά συνέπεια, το κεντρικό αντικείμενο της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας που θα διαμορφώσει ο Nurnberger για τη Dacia, θα είναι το Duster, το αυτοκίνητο που για τη Dacia θα έχει τη σημασία και τη διαχρονικά απαράλλαχτη φιλοσοφία που έχει και η 911 για την Porsche - όπως, προφανώς, το εννοεί ο σχεδιαστής.

Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα που θα δημιουργήσει ο Nurnberger για τη Dacia εντάσσεται στο γενικότερο πέρασμα συνολικά του ομίλου Renault στη νέα του εποχή, σύμφωνα με τη στρατηγική «Renaulution» που ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Luca de Meo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Van den Acker είπε, συγκεκριμένα, ότι «η εμπειρία και το πάθος του Miles για τη δημιουργία ισχυρής εταιρικής ταυτότητας μέσω του σχεδιασμού θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη Dacia, και θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε το μέλλον της».

O Nurnberger εργάζεται σε πρώτη φάση στην έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού μεσαίου SUV πρωτοτύπου Bigster, καθώς και σε δύο νέα αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Dacia για την προσεχή τριετία - ένα ακόμα SUV ανάμεσα στα Duster και Bigster και ένα οικογενειακό hatchback.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ