Ο πόλεμος κατά των SUV φουντώνει - ξεκίνησαν οι πρώτες χαρακιές στο αμάξωμα

SUV Protesters

Το κίνημα των περιβαλλοντικών ακτιβιστών που στοχεύει στα μεγάλα και ενεργοβόρα SUV δεν αρκείται πια στο ξεφούσκωμα των ελαστικών τους - περνάει τώρα και στις χαρακιές της λαμαρίνας.

Έχοντας πια αποκτήσει διεθνή υπόσταση, με την επέκτασή του από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ μέχρι τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και ακόμα και τη Νέα Ζηλανδία, το κίνημα «The Tire Extinguishers» αποτελείται από ακτιβιστές που αντιδρούν στη χρήση ογκοδών αυτοκινήτων, και κυρίως των μεγάλων SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι αυτού του είδους τα αυτοκίνητα επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον, ότι τo μέγεθός τους επιδεινώνει τις συνέπειες ενός ατυχήματος -ειδικά αν σε αυτό εμπλακεί κάποιος πεζός- και ότι είναι εντελώς ανούσια για τις ανάγκες της μετακίνησης στην πόλη.

Μέχρι στιγμής, πιστοί στον τίτλο του κινήματός τους, οι συγκεκριμένοι ακτιβιστές ξεφούσκωναν (χωρίς να καταστρέφουν) τα ελαστικά των μεγάλων SUV για να εξαπλώσουν το μήνυμα στους ιδιοκτήτες τους ότι η αδιαφορία τους για τα παραπάνω προβλήματα δεν περνά απαρατήρητη.

Όμως, τώρα τα πράγματα σοβάρεψαν περισσότερο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες μεγάλων SUV στην επαρχία του Watermael-Boitsfort του Βελγίου βρήκαν τα αυτοκίνητά τους με σκισμένα ελαστικά και με χαραγμένα μηνύματα στις λαμαρίνες τους. Η αστυνομία ανέλαβε τα καθέκαστα, αλλά προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «The Tire Extinguishers» δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κρύψουν ότι βρίσκονταν εκείνοι πίσω από το συμβάν. Στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, ανέβασαν τη φωτογραφία ενός χραγμένου SUV με τη λεζάντα «Hey, Brussels!».

Παρόλα αυτά, στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι δεν ενθαρρύνουν σε καμία περίπτωση τις παράνομες πράξεις, και επιμένουν στο ξεφούσκωμα των ελαστικών ως μοναδική τους δράση - διότι αυτή δεν προκαλεί κακό σε κανέναν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ