Αυτός είναι ο πιο παγωμένος δρόμος στον πλανήτη (video)

Lena River Highway

Η ανάγκη για επικοινωνία και μεταφορές δεν μπορούν να διακοπούν από το χιόνι και τον πάγο, με τους παγωμένους δρόμους να αποτελούν τη μόνη λύση σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Οι παγωμένοι δρόμοι είναι μια ανθρώπινη κατασκευή που εκτείνεται σε μια παγωμένη επιφάνεια νερού (ένα ποτάμι, μια λίμνη ή μια θαλάσσια έκταση). Οι δρόμοι που φτιάχνονται στον πάγο αποτελούν συνήθως τμήμα ενός χειμερινού δρόμου, αλλά μπορούν να είναι και αυτόνομοι δρόμοι που συνδέουν δύο ακτογραμμές.

Lena River Highway 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούν να σχεδιαστούν, να κατασκευαστούν και να συντηρηθούν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές να ορίζουν τα χαρακτηριστικά κατασκευής τους. Ένας παγωμένος δρόμος κατασκευάζεται κάθε χρόνο, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κοινοτήτων που ζουν σε χειμερινές συνθήκες τα 2/3 του έτους.

Η Ρωσία φημίζεται για τον Υπερσιβηρικό αυτοκινητόδρομό της που έχει και το παρατσούκλι “Ο παγωμένος δρόμος”. Αποτελείται από ένα δίκτυο ομοσπονδιακών αυτοκινητοδρόμων που εκτείνονται σε όλο το πλάτος της Ρωσίας από τη Βαλτική Θάλασσα του Ατλαντικού Ωκεανού έως τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Εκτείνεται σε πάνω από 11.000 χιλιόμετρα και συνδέει την Αγία Πετρούπολη με το Βλαδιβοστόκ, με τους οδηγούς να έρχονται αντιμέτωποι με όλων των ειδών τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα (χιόνι, πάγο, παγωμένη λάσπη κ.α.).

Ο παγωμένος αυτοκινητόδρομος όμως που ξεχωρίζει στην Ρωσία λόγω επικινδυνότητας, βρίσκεται στην περιφέρεια Sakha στο βορειοανατολικό τμήμα της αχανούς χώρας και χαράσσεται στον ποταμό Lena. Συνδέει το λιμάνι της πόλης Yakutsk, στη δυτική πλευρά του ποταμού, και το Nizhny Bestyakh στην ανατολική όχθη.

Lena River Highway
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο παγωμένος αυτοκινητόδρομος διατρέχει 30 χιλιόμετρα κατά μήκος του πάγου του ποταμού Lena, και είναι ο 11ος μεγαλύτερος παγωμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Ανοίγει προς τα τέλη του Δεκεμβρίου και λειτουργεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, φέρνοντας ζωτικής σημασίας προμήθειες σε απομακρυσμένους οικισμούς της γύρω περιοχής. Αυτή είναι η μόνη διάβαση που συνδέει το Yakutsk με τις βόρειες επαρχίες, που βρίσκονται πάνω από τον ποταμό Lena.

Εκατοντάδες από αυτούς τους χειμερινούς δρόμους είναι η ψυχή για τις απομακρυσμένες κοινότητες της Σιβηρίας, ωστόσο είναι επικίνδυνοι. Κάθε χρόνο δεκάδες χάνονται όταν τα αυτοκίνητά τους ή τα φορτηγά τους πέφτουν μέσα από ραγίσματα ή το λυώσιμο του πάγου. Αυτός ο δρόμος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αλλά και πιο επικίνδυνους δρόμους στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ