Αυτός είναι ο μοναδικός πλημμυρισμένος δρόμος στον κόσμο - Τα οχήματα κινούνται μέσα στο νερό (video)

δρόμος Yongxiu-Wucheng κίνα λίμνη 2022

Όταν η στάθμη ανεβαίνει αυτός ο δρόμος μοιάζει σα να επιπλέει πάνω στο νερό που τον καλύπτει για μερικά εκατοστά και χαρίζει μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες που τον διασχίζουν.

Με πέντε συνολικά ποταμούς να την τροφοδοτούν η λίμνη Poyang βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Jiangxi της Κίνας και είναι η μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό που υπάρχει στην τεράστια χώρα της Ασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάλογα με την εποχή, η στάθμη αυτού του εντυπωσιακού σε μέγεθος υδάτινου όγκου πέφτει ή ανεβαίνει αρκετά εκατοστά και αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό και στον δρόμο Yongxiu-Wucheng που διασχίσει τη λίμνη.

Ο Yongxiu-Wucheng έχει μήκος 5,05 χιλιόμετρα και περνά μέσα από την τεράστια λίμνη που φτάνει να καλύπτει ανάλογα με την εποχή έως και 3.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να τη διασχίσουν και να παρατηρήσουν και την άγρια ζωή που «φιλοξενεί».

Είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να επιτρέπει το νερό να περνά πάνω από αυτόν και να μην το εμποδίζει, φέρει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, ενώ έχει και διάδρομο για πεζούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος έχει επίσης κατά μήκος του και παρατηρητήρια σε παραδοσιακό κινέζικο στιλ, στα οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου. Το πέρασμα του θεωρείται ασφαλές όλες τις εποχές του χρόνου καθώς πρόκειται για δρόμο που περνά μέσα από λίμνη και όχι για δρόμο τύπου «ιρλανδικής διάβασης» αφού τα νερά που περνούν από πάνω του δεν δημιουργούν ισχυρά ρεύματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ένα αυτοκίνητο ή ακόμη και ένα δίκυκλο.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ