Αυτή είναι η ομορφότερη διαδρομή που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα -Πού βρίσκεται

Ο ομορφότερος δρόμος στην Ελλάδα 2023 Ποιος είναι

Ανάμεσα στις πανέμορφες ορεινές διαδρομές της Ελλάδας υπάρχει και μία στην Πελοπόννησο που διεκδικεί τον τίτλο της ομορφότερης στη χώρα.

Αντιστρόφως ανάλογος με το σχετικά μικρό της μέγεθος είναι ο αριθμός των πανέμορφων τοπίων και διαδρομών που μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες που κινούνται στους δρόμους της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χώρα μας τα καταφέρνει «περίφημα» στο να προσφέρει αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες σε όσους επιλέγουν να περιηγηθούν στο έδαφός της ακόμη και αν αφήσει κανείς εσκεμμένα έξω από τη συζήτηση τις παραλίες και τα νησιά. Τη σκυτάλη παίρνουν οι ορεινές διαδρομές, οι οποίες δίνουν απλόχερα αυτό το κάτι παραπάνω που ψάχνει κανείς στα ταξίδια του για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Ανάμεσα στις μαγευτικές ορεινές διαδρομές της ελληνικής επικράτειας υπάρχει μία που αναδεικνύει όλη την ομορφιά του άγριου τοπίου που την περιβάλλει και θα μπορούσε να στεφθεί ως η ομορφότερη της Ελλάδας, αναμφίβολα μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές στη χώρα μας. Ο λόγος για την παλιά εθνική οδό E82, η οποία ξεκινά από την Πύλο και φτάνει στη Σπάρτη αφού περάσει από την Καλαμάτα.

Λαγκαδάς

Το κομμάτι που ξεχωρίζει ίσως περισσότερο είναι εκείνο που βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης και αφήνει τον ταξιδιώτη να απολαύσει τις εναλλαγές του τοπίου και τις ομορφιές του Ταΰγετου σε όλο τους το μεγαλείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 60 χιλιόμετρα και χαρακτηρίζεται από τις πολλές διαδοχικές στροφές αλλά και τη μεγάλη διαφορά σε υψόμετρο που έχει από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Το ψηλότερο σημείο που θα βρείτε στη διαδρομή είναι η ορεινή διάβαση Λαγκάδας στα 1.350 μ. υψόμετρο. Οι ταξιδιώτες θα βρουν στο δρόμο τους δύο φαράγγια αλλά και το πανέμορφο και γεμάτο έλατα δάσος του Ταΰγετου, έπειτα από το οποίο ακολουθεί η θέα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέρασμα Λαγκάδας έχει ειδικούς χώρους στάθμευσης όπου υπάρχουν ειδικές πινακίδες για την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ενώ αλησμόνητη μένει η διέλευση μέσα από ένα εντυπωσιακό τούνελ, όπως και οι βραχώδεις σχηματισμοί που συνθέτουν ένα μεθυστικής ομορφιάς τοπίο.

Η περιοχή της Λαγκάδας είναι γνωστή και στους λάτρεις της αναρρίχησης, αφού από το 1999 μέχρι σήμερα έχουν διανοιχθεί περισσότερες από 120 διαδρομές, όλων των βαθμών δυσκολίας, μοιρασμένες σε 5 πεδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε κακή κατάσταση και για να κάνετε τη διαδρομή θα χρειαστείτε λίγο πάνω από μία ώρα, ή και περισσότερη, αν αφιερώσετε το χρόνο που αρμόζει στο τοπίο και τις φωτογραφίες που θα θέλετε να τραβήξετε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ