Ο κόμβος «φάντασμα» που κόστισε 58 εκ. ευρώ και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ –Πού βρίσκεται

M49 Juction UK 1

Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού κόμβου ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά από τότε δεν έχει περάσει ούτε ένα αυτοκίνητο από αυτόν.

Παρά το γεγονός ότι οι αυτοκινητόδρομοι κοστίζουν εκατομμύρια για την κατασκευή τους, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που κάτι πάει στραβά και αλλάζουν τα τελικά σχέδια. Όπως για παράδειγμα ο κόμβος στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας που ολοκληρώθηκε, αλλά δεν δόθηκε ποτέ στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρες βιομηχανικές περιοχές.

M49 Juction UK 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον όμως, οι συνομιλίες μεταξύ των υπευθύνων βρίσκονται σε εξέλιξη για να δοθεί στην κυκλοφορία αυτός ο κόμβος «φάντασμα» και να γίνει κάποια στιγμή απόσβεση των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί, ενώ παράλληλα θα εκτελέσει και το έργο του εξυπηρετώντας τους κατοίκους της περιοχής.

Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να δαπανηθούν επιπλέον 8 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνει η σύνδεση του κόμβου με τον αυτοκινητόδρομο και τους γύρω δρόμους.

M49 Juction UK 4

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, η ολοκλήρωση του έργου θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα διευκολύνει την πρόσβαση στην βιομηχανική περιοχή. Η αλήθεια όμως είναι ότι η αίτηση για τη νέα σχεδίαση του κόμβου θα πρέπει να εγκριθεί, με τα έργα να ολοκληρώνονται μέσα στην επόμενη χρονιά.

Προς το παρόν, τα έργα ολοκλήρωσης του κόμβου θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, αφού πρώτα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την ιδιοκτησία γης. Για την ακρίβεια, μια λωρίδα γης είναι που βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια στο έργο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
M49 Juction UK 6

Επιπλέον, το νέο εργοτάξιο βρίσκεται υπό τον έλεγχο δύο εταιρειών, με το τοπικό Συμβούλιο να παλεύει για να αποκτήσει τα δικαιώματα λειτουργίας του. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, το έργο θα δοθεί στον κόσμο μέχρι το 2025 και θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο και μοντέρνο πρατήριο καυσίμων και ένα εστιατόριο fast food.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ