Ψήφος εμπιστοσύνης στην αυτοκινητοβιομηχανία – Ο καγκελάριος Olaf Scholz στο εργοστάσιο της VW

Olaf Scholz VW 1

Η επίσκεψη του καγκελάριου έδωσε την ευκαιρία για διάλογο με τους εργαζόμενους, το Σωματείο τους και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παρευρέθηκε στην πρώτη συνέλευση των εργαζομένων της Volkswagen στο εργοστάσιο του Wolfsburg και πέρασε αρκετές ώρες μαζί τους, συζητώντας τόσο με το εργατικό δυναμικό όσο και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Olaf Scholz VW 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον υψηλόβαθμο πολιτικό εχθές, με την επίσκεψη να περιλαμβάνει ένα Q&A διάρκειας 45 λεπτών μεταξύ του προσωπικού της εταιρείας και του αρχηγού της γερμανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στην συνάντηση που είχε με το εργατικό δυναμικό, ο καγκελάριος ανέφερε «Η Volkswagen αποτελεί την επιτομή του γερμανικού «blueprint», περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία στη χώρα μας. Συνδυάζει την υψηλή γερμανική τεχνολογία με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, και το επιχειρηματικό όραμα με την υψηλή μισθοδοσία. Εδώ, ο εργοδότης και οι εργαζόμενοι λειτουργούν ως ένα. Και αυτοί είναι η καλύτερη προσέγγιση για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών που έρχονται και την διαμόρφωση της πορείας μας προς την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα».

Olaf Scholz VW 6

Η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, Daniela Cavallo ανέφερε, «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Olaf Scholz για την επίσκεψή του. Είναι ένα ισχυρό σημάδι εκτίμησης, τόσο για την εταιρεία όσο και για εμάς στο εργατικό δυναμικό. Το προσωπικό μας, όχι μόνο γνώρισε τον πιο σημαντικό πολιτικό της χώρας, αλλά είχε επίσης την ευκαιρία να του κάνει και αρκετές προσωπικές ερωτήσεις. Επομένως, η επίσκεψη του καγκελάριου μας δίνει νέα ώθηση για να συνεχίσουμε με επιτυχία τον μετασχηματισμό του κλάδου, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την διατήρηση βιώσιμων θέσεων εργασίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Oliver Blume δήλωσε για την επίσκεψη του καγκελάριου: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον καγκελάριο στην έδρα μας, το Wolfsburg. Ο Όμιλος Volkswagen είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους βιομηχανικούς ομίλους της Ευρώπης. Διαμορφώνουμε ενεργά τη νέα πορεία με τη βοήθεια των εργαζομένων μας. Επενδύουμε στα εμβληματικά μοντέλα μας και σε τεχνολογίες αιχμής: η ηλεκτρική κινητικότητα έχει προτεραιότητα – σε προϊόντα, πλατφόρμες και τεχνολογίες. Εκτιμούμε πολύ την επίσκεψη και τον διάλογο με τον καγκελάριο, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας – κάνοντας την Ευρώπη ανταγωνιστική και δημιουργώντας ένα πλαίσιο που προωθεί τις επενδύσεις σε μια βιώσιμη οικονομία. Έτσι θα διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και την ευημερία τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη».

Olaf Scholz VW 7

Τέλος, ο CEO της VW, ο Thomas Schafer παρουσίασε την πρωτοβουλία της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση. Δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου του ανανεωμένου ID.3 και διαφόρων καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Ο Όμιλος θα επενδύσει συνολικά 460 εκατομμύρια ευρώ στο κύριο εργοστάσιο μέχρι τις αρχές του 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ