Αποκλειστικό: Ο νέος ιδιοκτήτης της Mercedes στην Ελλάδα πήρε τη Renault στη Βουλγαρία

Renault

Αυξάνονται οι επενδύσεις της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας της Mercedes στην περιοχή μας, αφού πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η εξαγορά της Renault στη Βουλγαρία.

 Όπως γράψαμε τον Αύγουστο, ο κορυφαίος ελβετικός Όμιλος Emil Frey είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Mercedes-Benz Hellas, με την αλλαγή της ιδιοκτησίας να ολοκληρώνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ωστόσο οι επενδύσεις της Emil Frey στην περιοχή μας, του μεγαλύτερου εμπόρου αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δεν σταματούν εκεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλγαρία, τις επόμενες ημέρες -πιθανόν και σήμερα- θα ανακοινωθεί και η πώληση της αντιπροσωπείας της Renault (και της Dacia) στη χώρα στον ίδιο Όμιλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθούν σχεδόν 2 δεκαετίες άμεσης αντιπροσώπευσης της Renault στη Βουλγαρία, που οδήγησαν τη μάρκα στο να γίνει μια από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εταιρείες αυτοκινήτων.

Renault Emil Frey

Μάλιστα, εκτός από τη Renault που θα πωληθεί στον Emil Frey, και η Nissan που είχε και αυτή άμεση αντιπροσώπευση στη χώρα θα πωληθεί σε έναν νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές από τη Βουλγαρία, θα είναι η Ισραηλινή, Taavura Holding.

Τονίζουμε ότι ο Όμιλος Emil Frey έχει στην κατοχή του πάνω από 800 εμπορίες αυτοκινήτων στην Ευρώπη, που πουλάνε αυτοκίνητα 41 διαφορετικών μαρκών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περί τα 620.000 αυτοκίνητα αποκτούν νέο ιδιοκτήτη μέσω κάποια εμπορίας του Ομίλου.

Πλέον, με την αντιπροσώπευση της Mercedes στη χώρα μας και την επικείμενη της Renault στη Βουλγαρία, η εταιρεία περνά σε μια άλλη εποχή κατά την οποία θα αναλάβει ολικά το management σημαντικών μαρκών σε διάφορες χώρες της ηπείρου μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ