Ο επίγειος «παράδεισος» της Rolls-Royce Arcadia

rolls royce

Γύρω στις 8.000 ώρες εργασίας χρειάστηκε να «ξοδέψει» η Rolls-Royce για να κατασκευάσει το ξύλο, με το οποίο εφοδίασε το τρίτο από τα μοντέλα της σειράς Droptail, που ονομάζεται Arcadia.

Το ελληνικό όνομά της, σήμαινε στην ελληνική μυθολογία τον παράδεισο στη Γη. Και το αυτοκίνητο αυτό δεν απέχει πολύ από… αυτό! Η εταιρεία διάλεξε ένα μοναδικό λευκό χρώμα για το εξωτερικό του αμαξώματος με σωματίδια αλουμινίου και γυαλιού που λαμπυρίζει υπέροχα στο φως, ενώ τα ανθρακονημάτινα στοιχεία του συγκεκριμένου μοντέλου (σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα) θα βαφτούν σε ασημί απόχρωση.

rolls royce b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καμπίνα είναι επίσης στο μεγαλύτερο ποσοστό της λευκή, αλλά εδώ κερδίζει φυσικά τις εντυπώσεις το ξύλο. Συναντάται στο ταμπλό, στο τιμόνι, στα πλαϊνά των πορτών και σε όλο το καμπυλωτό πίσω μέρος των καθισμάτων. Εν τω μεταξύ, η Rolls-Royce έκανε πάνω από δύο χρόνια μελέτη και εργασία για το αριστουργηματικό ρολόι της με τις 119 όψεις.

Χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο μέταλλο billet και οι δείκτες είναι φτιαγμένοι στο χέρι. Το λογότυπο RR, διακρίνεται στο κάτω μέρος. Η πολυτέλεια και η κομψότητα είναι πολύ «μικρές» λέξεις για να προσδιορίσουν τη γενικότερη εικόνα της «Αρκαδίας», όπως αντιλαμβανόμαστε εξάλλου και από τις φωτογραφίες.

rolls royce d

Το ανυπέρβλητο roadster εξοπλίζεται μηχανικά με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα 6,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 593 ίππους και 840 Nm ροπής. Από όσο γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο έχει ήδη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του που κατάγεται από τη Σιγκαπούρη. Παρά το γεγονός πως στη χώρα κυκλοφορούν δεξιοτίμονα μοντέλα, εκείνος προτίμησε ένα αριστεροτίμονο, για να το χρησιμοποιεί πιο εύκολα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ