O Elon Musk θα παραιτηθεί από το Twitter αν βρει κάποιον αντικαταστάτη

Elon Musk Twitter

Το «αφεντικό» της Tesla, Elon Musk, δέχθηκε το εις βάρος του αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ο ίδιος διοργάνωσε, με ερώτημα αν πρέπει να αφήσει τη θέση του CEO του Twitter - αλλά θα αποχωρήσει μόνο όταν βρει τον αντικαταστάτη του.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά, από τότε που αγόρασε το Twitter, που ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξέφρασε δημοσίως τη δέσμευσή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας. Τον περασμένο μήνα (Νοέμβριο του 2022) είχε δηλώσει σε ένα δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ ότι είχε πλέον μαζέψει πολλές υποχρεώσεις, και συνεπώς ότι θα περιορίσει το χρόνο που δαπανά για το Twitter βρίσκοντας κάποιον άλλον για τη θέση του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ψηφοφορία της Κυριακής 18/12, στην οποία κατέθεσαν την ψήφο τους εκατομμύρια χρήστες του Twitter (και πλειοψήφισε η αποχώρησή του), ο Musk επανέλαβε τη δέσμευσή του, λέγοντας: «Θα παραιτηθώ από τη θέση του CEO αμέσως μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, απλώς θα διοικώ τις ομάδες του λογισμικού και των servers», είπε συγκεκριμένα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι της Tesla έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά ανήσυχοι τον τελευταίο καιρό για την αφοσίωση του Musk στο Twitter, φοβούμενοι ότι αυτή τον αποσπά από τις ανάγκες της διοίκησης της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Καλιφόρνια. Και η ανησυχία τους δεν καλμάρεται καθόλου από ανάλογες απόψεις που ακούγονται στο Χρηματιστήριο της Wall Street.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν πολλοίς η απόφαση του Musk, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, να οφείλεται σε αυτές τις ανησυχίες των μετόχων. Ωστόσο, μετά την ψηφοφορία της Κυριακής είπε πως δεν βρίσκει αρκετά ικανό αντικαταστάτη που να μπορεί να κρατήσει το Twitter ζωντανό, και που παράλληλα να θέλει τη δουλειά.

Η αρχική αντίδραση του Musk στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν πως αυτό παραποιήθηκε από ψεύτικους λογαριασμούς. Λίγο αργότερα, έγραψε πως το Twitter θα επιτρέπει να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες μόνο όσοι έχουν τη συνδρομή Blue Subscription, πληρώνοντας από 8 έως 11 δολάρια το μήνα.

Ο Musk έχει δεχθεί κατακλισμιαία κριτική από τους χρήστες του Twitter το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω μιας σειράς αμφιλεγόμενων αποφάσεών του για τη λειτουργία της πλατφόρμας. Αρχικά διέγραψε έναν λογαριασμο που παρουσίαζε διαρκώς το σημείο που βρισκόταν το ιδιωτικό του jet, και εν συνεχεία τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων που του άσκησαν κριτική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί χρήστες, τότε, έκαναν γνωστή στο Twitter την αποφάσή τους να «μετακομίσουν» σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ο Musk απάντησε απαγορεύοντας τη δημοσίευση στο Twitter συνδέσμων (links) από το Facebook, το Instagram και το Mastodon.

Η απαγόρευση ξεκίνησε να εφαρμόζεται την ώρα του τελικού του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου ο Musk εθεάθη στις κερκίδες μαζί με τον Jared Kushner, γαμπρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η άρση της απαγόρευσης, και ο Musk ανακοίνωσε ότι κάθε είδους τέτοια αλλαγή στο Twitter θα αποφασίζεται μέσω ψηφοφορίας των χρηστών της πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ