Ο Ελληνικός Όμιλος που έγινε Case Study παγκοσμίως στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού

Citroen Χάλκη

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης παγκοσμίως, «WORLD TRAVEL MARKET» στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Χάλκης, της Αστυπάλαιας και της Νάξου ως Smart & Green Νησιών.

Στόχος της παρουσίασης των τριών Δήμων και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ήταν η προβολή της Ελλάδας ως «πράσινου – έξυπνου» τουριστικού προορισμού. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εθνικό περίπτερο στο συνεδριακό κέντρο «ExCel» παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων και influencers που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού κος Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Δημήτρης Φραγκάκης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου κα Ελένη Σκαρβέλη.

Το νησί της Χάλκης έχει μπει εδώ και 1 χρόνο στην εποχή της αειφορίας και έχει μετατραπεί σε πρότυπο «πράσινης» οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του project που διήρκησε λιγότερο από 4 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
citroen ami

Το νησί της Χάλκης έχει μπει εδώ και 1 χρόνο στην εποχή της αειφορίας και έχει μετατραπεί σε πρότυπο «πράσινης» οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του project που διήρκησε λιγότερο από 4 μήνες.

Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, το project αποκτά παγκόσμια σημασία, καθώς η Χάλκη αποτελεί παράδειγμα και έχει αναδειχθεί σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο
«οδηγού» για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Χάλκη Μητσοτάκης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική αναφορά για τη Χάλκη, έγινε στις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP27, στις 7 Νοεμβρίου, από τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είχε την ευκαιρία να αναδείξει ελληνικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα GR–ECO islands, το οποίο πιλοτικά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη Χάλκη. Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο αποβλέπει μεταξύ άλλων στην αντικατάσταση ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα μικρά νησιά και την τόνωση της ηλεκτροκίνησης ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου.

δημήτρης καββούρης

Ο κος Δημήτρης Καββούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, παρουσίασε στον Διεθνή Τύπο, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο και σε σημαντικούς Παράγοντες από την Πολιτική ηγεσία της χώρας μας τη συμβολή της Citroen στη μετατροπή της Χάλκης στο 1ο Πράσινο και έξυπνο GR-ECO νησί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον ΕΟΤ και τον Δήμαρχο κο Φραγκάκη για την πρόσκληση να εκπροσωπήσουμε μαζί του το όμορφο νησί της Χάλκης σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Στη Citroën και στον Όμιλο Συγγελίδη είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το εξαιρετικό έργο στο νησί της Χάλκης μετατρέποντάς τη σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετάβαση” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού.  Αυτή η συνεργασία ήταν και είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroën, μίας Μάρκας που τολμά και καινοτομεί, που συνδέεται στενά με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο - Έξυπνο Νησί”, συνταχθήκαμε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλάβαμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πηγή προόδου στην κοινωνία. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο. Η Citroen και ο Όμιλος Συγγελίδη έχουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους την εξέλιξη. H Χάλκη αποτελεί πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση για τη μετάβαση προς την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα». 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ