Ο δρόμος του Πειραιά που άνοιξε μετά από 8 χρόνια (video)

Ακτή Καλλιμασιώτη δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία 2022

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε ξανά το τμήμα του δρόμου στην Ακτή Καλλιμασιώτη μπροστά από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ οχτώ ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη κατασκευής του σταθμού της γραμμής 3 του Μετρό.

Οχτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ακτή Καλλιμασιώτη του Πειραιά αφού από το 2014 κατασκευαζόταν ο σταθμός του Μετρό "Πειραιάς" μπροστά ακριβώς από το Μέγαρο του ΗΣΑΠ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου με στόχο αυτός να δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, κάτι που τελικά δεν έγινε εφικτό. Ωστόσο ο δρόμος δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία αυτές τις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος που βρισκόταν σε εκείνο το σημείο είχε μετατοπιστει προς την θάλασσα ώστε να παραμείνει λειτουργικός και να εξυπηρετεί τα οχήματα και για να γίνει αυτό εφικτό χρησιμοποιούσε έκταση που ανήκει στον Ο.Λ.Π.

Στο video που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα η Ακτή Καλλιμασιώτη να έχει επιστρέψει στην προ του 2014 εικόνα, ενώ στο δεύτερο video μπορείτε να δείτε πώς ήταν ο δρόμος λίγες μόλις ημέρες πριν από την παράδοσή του στην κυκλοφορία, προς τα τέλη Αυγούστου.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι νέο φέρνει η γραμμή 3 του Mετρό

Στους τρεις νέους στθμούς του μετρό στον Πειραιά οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διατεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς χρήση από τους πολίτες.

Ποιοι είναι οι νέοι σταθμοί στου Μετρό στον Πειραιά

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Ο συνολικός χρόνος μετάβασης μετά την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, δίνοντας έτσι μια μεγάλη ανάσα τόσο στην κυκλοφορία στους δρόμους του Πειραιά όσο και στο περιβάλλον.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ