Ο δρόμος προς την κόλαση - Πού βρίσκεται η πιο επικίνδυνη διαδρομή στον πλανήτη;

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον πλανήτη 2022

Μια από τις πλέον επικίνδυνες διαδρομές του πλανήτη που εκτείνεται για δεκάδες χιλιόμετρα και ζητά τα μέγιστα επίπεδα προσοχής ακόμη και για τους πιο έμπειρους οδηγούς.

Θα δοκιμάσει τις ικανότητες, το κουράγιο αλλά και το θάρρος το οδηγών που θα θελήσουν να περάσουν από εκεί και, εφόσον όλα πάνε καλά, θα τους αφήσει έντονες και ανεξίτηλες αναμνήσεις και ιστορίες. Η διαδρομή D.915 θεωρείται δικαίως ως μια από τις πιο επικίνδυνες στο κόσμο και έχει αποκτήσει αυτή τη φήμη λόγω των δεκάδων ατυχημάτων που έχουν γίνει εκεί.

Με συνολικό μήκος διαδρομής που φτάνει τα 179 χιλιόμετρα, ο δρόμος D.915 βρίσκεται στην Τουρκία. Ξεκινά από την πόλη Of που βρίσκεται στην επαρχία της Τραπεζούντας και φτάνει έως και την πόλη Askale τη επαρχίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κομμάτι της διαδρομής που αποτελεί και την μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνους που θα το χρησιμοποιήσουν είναι το βόρειο τμήμα που ενώνει την Of με την Bayburt, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και έχει μήκος περίπου 107 χιλιόμετρα.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον πλανήτη

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει μακρά ιστορία καθώς δημιουργήθηκε πριν από 106 χρόνια. Την κατασκεύασε ο ρώσικος στρατός λίγο μετά την κατάληψη της Τραπεζούντας το 1916. Καθώς περνά από το πάσο Soganli φτάνει σε ύψος έως και τα 2.035 μέτρα.

Σε αυτό το σημείο της διαδρομής που ανεβαίνει και κατεβαίνει απότομα την πλαγιά του βουνού υπάρχουν συνολικά 29 φουρκέτες, οι οποίες είναι και εκείνες που χρειάζονται και την μεγαλύτερη προσοχή από την πλευρά του οδηγού.

Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν προστατευτικά που να κρατήσουν το όχημα εντός του δρόμου σε περίπτωση λάθους με την πτώση να είναι σχεδόν ελεύθερη για δεκάδες μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο επικίνδυνο μέρος της διαδρομής είναι στροφές Derebası, οι 13 συνεχόμενες φουρκέτες που ανεβάζουν το όχημα και τον οδηγό του από το 1,5 στα δύο χιλιόμετρα ύψους μέσα σε μόλις πέντε χιλιόμετρα διαδρομής, σε έναν ιδιαίτερα στενό χωμάτινο δρόμο.

Σε γενικές γραμμές ο δρόμος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και όσοι τολμηροί θέλουν να απολαύσουν την απίστευτη θέα με την οποία τους αποζημιώνει η διαδρομή θα πρέπει να το κάνουν μια ηλιόλουστη ημέρα του καλοκαιριού, καθώς η απρόβλεπτη ομίχλη αλλά και τα χιόνια είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ενώ φυσικά δεν λείπουν ούτε οι κατολισθήσεις.

Παράλληλα, οι πολλές φυτευτές πέτρες που βρίσκονται στο δρόμο έρχονται να εντείνουν τα προβλήματα για τα αυτοκίνητα καθώς το σκάσιμο ενός ελαστικού καραδοκεί. Λόγω της στενότητας του δρόμου πιο εύκολο φαίνεται να είναι το πέρασμα από τη συγκεκριμένη διαδρομή με μια κατάλληλα εξοπλισμένη μοτοσικλέτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ