Ο δρόμος που «έλιωσε» τα ελαστικά των αυτοκινήτων

elastika eliosan

Παχιά στρώματα ασφάλτου κάλυψαν τα ελαστικά δεκάδων οχημάτων, με τους οδηγούς να βιώνουν μια πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγα χρόνια σε δρόμο της Αυστραλίας, όταν δεκάδες οδηγοί είδαν τα ελαστικά τους να… λιώνουν λόγω του καύσωνα που πολιόρκησε την περιοχή.

Ειδικότερα, ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν υλοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης και ασφαλτόστρωσης σε δρόμο του Βόρειου Κουίνσλαντ. Προτού, προλάβει, ωστόσο να στεγνώσει η καινούργια άσφαλτος, η περιοχή χτυπήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις, κάτι που δυσχέρανε την ομαλή πήξη του μίγματος.

έλιωσαν ελαστικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος των βροχοπτώσεων, ακολούθησε πρωτοφανής καύσωνας, με αποτέλεσμα ο δρόμος να λιώσει. Το ίδιο συνέβη και στα ελαστικά τουλάχιστον 50 οχημάτων, οι επιβάτες των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

λιωμένα ελαστικά

«Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη όταν ανακάλυψα ότι οι τέσσερις τροχοί του οχήματός μου είχαν επικαλυφθεί από παχιά στρώματα ασφάλτου», ανέφερε η Bridget Daley, μια γυναίκα οδηγός που βίωσε αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο.

λιωμένα ελαστικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αισθανόμασταν σαν να ήμασταν έντομα που είχαν πιαστεί στον ιστό αράχνης και βουλιάζαμε. Υπήρχαν άνθρωποι που τραβήχτηκαν στην άκρη του δρόμου και αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί στα οχήματά τους», συμπλήρωσε η Bridget.

Ακόμα μεγαλύτερη ζημιά υπέστη ένα μεγάλο φορτηγό, όταν καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα 34 ελαστικά του.

λιωμένα ελαστικά

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα παράπονα των οδηγών, απλά αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Tablelands, Joe Paronella, με τις αρμόδιες αρχές να διαβεβαιώνουν τους οδηγούς ότι θα λάμβαναν γενναιόδωρες αποζημιώσεις.

ελιωσαν ελαστικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ανάλογα προβλήματα είχαν προκληθεί και στα τέλη του Ιουνίου του 2021 σε δρόμο της πόλης Νορθάμπτον στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, με τη λιωμένη από τον καύσωνα άσφαλτο να σκεπάζει τα ελαστικά εκατοντάδων οχημάτων.

λιωμένα ελαστικά

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ