Ο δρόμος με τους σκελετούς είναι ο πιο ανατριχιαστικά όμορφος του πλανήτη -Πού βρίσκεται

Ο δρόμος με τους σκελετούς

Αν η περιπέτεια κυλάει στο… αίμα σας, τότε η Ακτή των Σκελετών κρύβει τον δρόμο των πιο ανατριχιαστικών ονείρων σας.

Ένα ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μια εμπειρία ζωής. Αφιλόξενη στο μεγαλύτερο μέρος της αλλά και την ίδια στιγμή μαγευτική, η Αφρική συνιστά έναν προορισμό που θα σου μείνει αξέχαστος.

Κάθε γωνιά της αφρικανικής γης κρύβει και έναν μικρό θησαυρό, ο οποίος βρίσκεται εκεί περιμένοντας στωικά τον επόμενο επισκέπτη για να τον ανακαλύψει.

Ο δρόμος με τους σκελετούς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας τέτοιος θησαυρός βρίσκεται και στις νοτιοδυτικές ακτές της ηπείρου, εκεί που η έρημος της Αγκόλας και της Ναμίμπιας συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

Πρόκειται για την Ακτή των Σκελετών, η οποία δεν απέκτησε τυχαία το ανατριχιαστικό όνομά της καθώς σε όλο σχεδόν το μήκος της συναντά κανείς είτε τα σκουριασμένα απομεινάρια ναυαγίων είτε λείψανα ανθρώπων και ζώων.

Η αρχαιότερη φυλή στον πλανήτη, οι Βουσμάνοι, οι οποίο κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, περιγράφουν τις ακτές τις Ναμίμπια ως τη γη που ο Θεός δημιούργησε με θυμό, ενώ οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι τους είχαν χαρίσει το όχι και τόσο κολακευτικό προσωνύμιο της «πύλης της κολάσεως».

Το εξαιρετικά θερμό και ξηρό κλίμα, τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και ο διαρκής υψηλός κυματισμός του Ατλαντικού Ωκεανού αποτελούσαν έναν πραγματικό εφιάλτη για όσους είχαν την ατυχία να εγκλωβιστούν στην Ακτή των Σκελετών, καθώς θα έπρεπε να διανύσουν πεζοί έως και 500 χιλιόμετρα ώστε να γλιτώσουν από τον μαρτυρικό θάνατο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η Ακτή των Σκελετών αποτελεί μια προστατευόμενη περιοχή και έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στη Ναμίμπια. Εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα αξέχαστο ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο ακολουθώντας τη φαντασμαγορική ακτογραμμή, θαυμάζοντας όχι μόνο όσα με μαεστρία έχει δημιουργήσει η ανυπέρβλητη δύναμη της Φύσης αλλά και την άγρια ζωή που φιλοξενεί η περιοχή.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να περιηγηθείτε σε μια από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη και στο μεγαλύτερο… νεκροταφείο πλοίων πάνω στη γη, ο δρόμος με τους σκελετούς σάς περιμένει ώστε να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα μυστικά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ