Ντουμπάι: Πώς δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» με Ferrari και Lamborghini (+video)

nekrotafeio autokiniton ferrari porsche dubai

Πρόκειται για τα τετράτροχα στολίδια που είτε αφέθηκαν στη μοίρα τους από πτωχευμένους εκατομμυριούχους, είτε εγκαταλείφθηκαν λόγω… αφόρητης πλήξης.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα με τα εμβλήματα των Ferrari, Lamborghini, Bentley και της Porsche αφήνονταν για πολλά συναπτά έτη στη μοίρα τους, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σαπίζοντας αβοήθητα στη μέση πουθενά.

Πρόκειται για απαστράποντα τετράτροχα δημιουργήματα που παρασύρθηκαν από τα απόνερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με την κατάληξή τους να γράφεται με τον πιο τραγικό, επαίσχυντο και επώδυνο τρόπο, στα διαλυτήρια.

Ντουμπάι: μεγαλύτερο «νεκροταφείο» Ferrari Lamborghini video
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θέαση εγκαταλελειμμένων αποτελούσε ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο στο Ντουμπάι, πολλώ δε μάλλον κατά τα χρόνια της κρίσης, όταν τα χρέη της κυβέρνησης αυτού του επίγειου παραδείσου έφταναν περί τα 100 δισ. δολάρια. Στα πλοκάμια της κρίσης πιάστηκαν και οι αμέτρητοι έχοντες και κατέχοντες του εμιράτου, που απώλεσαν την οικονομική τους δύναμη… μέσα σε μια στιγμή.

Εκείνη την εποχή, όσοι ήταν ανήμποροι να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, κινδύνευαν με ποινή πολυετούς φυλάκισης, και έτσι πολλοί αποφάσισαν να τραπούν σε άτακτη φυγή, παρατώντας όπου βρουν τα supercars τους. Τα τελευταία κατέληγαν στα διαλυτήρια και μετατρέπονταν σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Ντουμπάι: μεγαλύτερο «νεκροταφείο» Ferrari Lamborghini video

Σήμερα, η οικονομική κρίση στη γη της αμετροέπειας έχει παρέλθει, οι μεγιστάνες έχουν επιστρέψει στο εμιράτο, και η νομοθεσία έχει γίνει πιο ελαστική για όσους έχουν ανεκπλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο της εγκατάλειψης των πανάκριβων μοντέλων. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως τα διαλυτήρια… δεν έχουν δουλειά.

Διότι υπάρχουν και αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι που παρατούν τα αυτοκίνητά τους, απλά επειδή τα… βαρέθηκαν και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τους βάλουν πωλητήριο.

Ντουμπάι: μεγαλύτερο «νεκροταφείο» Ferrari Lamborghini video

Σύμφωνα, επίσης, με τα τοπικά ειδησεογραφικά Μέσα, αν κάποιος σταθμεύσει για αρκετές μέρες το αυτοκίνητό του σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και αυτό σκεπαστεί από σκόνη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, οι οποίες δεν αποκλείεται να θεωρήσουν πως το αυτοκίνητο έχει εγκαταλειφθεί, δρομολογώντας τις διαδικασίες ώστε να οδηγηθεί στην ανακύκλωση.

Μια τέτοια μάντρα στο Ντουμπάι είχε επισκεφτεί πριν από λίγα χρόνια και η γνωστή Youtuber, Supercar Blondie. Σε αυτόν τον τεράστιο σκουπιδότοπο με αυτοκίνητα υπήρχαν κάθε είδους πανάκριβα μοντέλα που είτε είχαν πέσει θύματα εγκατάλειψης των πτωχευμένων ιδιοκτητών τους, είτε είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές σε ατυχήματα, είτε απλά είχαν αφεθεί στη μοίρα τους λόγω… της βαρεμάρας των κατόχων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ