Ντεμπούτο στην Ιαπωνία για το ηλεκτρικό Honda N-Van e

Honda N Van

H Honda αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού N-van e, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά την άνοιξη του 2024, διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματά με το αδελφό μοντέλο με τον συμβατικό κινητήρα.

Ωστόσο ως EV, είναι αθόρυβο και φυσικά εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Εξωτερικά, μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την απλή έκδοση, με βασική διαφορά την επανασχεδιασμένη μάσκα στο εμπρός μέρος που διαθέτει τη θύρα φόρτισης και είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Honda N Van b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, τα χειριστήρια του κλιματιστικού προέρχονται από το πρόσφατα ανανεωμένο N-Box, αν και όλα τα υπόλοιπα μέρη της καμπίνας παραμένουν ίδια. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το N-Van e μπορεί να περιλαμβάνει το σύστημα Honda Connect με πολλές ηλεκτρονικές ευκολίες, το Honda Sensing ADAS, καθώς και αερόσακους κουρτίνας, που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη συγκεκριμένη περίπτωση του αυτοκινήτου, δεν έχει «θυσιαστεί» τίποτα από τους προσφερόμενους χώρους, λόγω της λεπτής μπαταρίας, που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο. Το τελευταίο παραμένει επίπεδο και χαμηλό, ενώ με την πλήρη αναδίπλωση των καθισμάτων και με την απουσία κολώνας Β από την πλευρά του συνοδηγού, η επιβίβαση αλλά και η φόρτωση αποσκευών διευκολύνεται σημαντικά.

Honda N Van c

Εν τω μεταξύ, για εκείνους που επιθυμούν το κάτι παραπάνω, θα προσφέρεται και μια έκδοση με λιγότερες θέσεις. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του ηλεκτροκινητήρα. Η εταιρεία ανακοινώνει πάντως πως η αυτονομία θα ξεπερνά τα 210 χιλιόμετρα (αξιοπρεπές νούμερο για χρήση μέσα στα όρια της πόλης) και η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί γύρω στις 5 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ