Νο1 στις κλοπές τα Hyundai -Δείτε πώς τα σηκώνουν σε δευτερόλεπτα με ένα USB

Hyundai Accent

Στα αγαπημένα αυτοκίνητα των κλεφτών έχουν εξελιχθεί τα Hyundai στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς μια «τρύπα» ασφαλείας στο σύστημα εκκίνησης τούς επιτρέπει να τα σηκώνουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο της κλοπής αυτοκινήτων δεν είναι αποκλειστικό… προνόμιο της χώρας μας αλλά ένα πρόβλημα το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές αρχές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, το πρόβλημα αγγίζει και τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς μια παράλειψη ή μια αβλεψία από τη μεριά τους μπορεί καταστήσει πολύ πιο εύκολο των έργο των κλεφτών και να καταστήσει τα μοντέλα τους εύκολο στόχο για τους απανταχού αετονύχηδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του ομίλου Hyundai-KIA, καθώς οι προτάσεις των δύο κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν μετατραπεί σε αρνητικοί πρωταγωνιστές περιστατικών κλοπής αυτοκινήτων.

Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας από τις αστυνομικές αρχές της πόλης Columbus στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, μιας και τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα τα οποία κλέβονται στους δρόμους του Columbus -της πρωτεύουσας του Οχάιο- προέρχονται από τον όμιλο Hyundai-KIA.

Hyundai Accent

Ο λόγος, προφανώς, δεν είναι η αξίας τους -τουναντίον τα Hyundai-KIA παραμένουν στις περισσότερες αγορές του πλανήτη φθηνές επιλογές- αλλά το γεγονός ότι οι Κορεάτες δεν φρόντισαν ώστε να οχυρώσουν τα μοντέλα τους ενάντια στις κλοπες.

Το κενό ασφαλείας στα Hyundai και KIA εντοπίζεται κυρίως στα μοντέλα που διαθέτουν σύστημα εισόδου χωρίς το παραδοσιακό κλειδί (Key less entry), τα οποία δεν εφοδιάζονται με το γνωστό σε όλους Immobilizer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι αρκεί να αφαιρέσει κανείς το πλαστικό κάλυμμα στην κολόνα του τιμονιού ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στη μίζα και στη συνέχεια να την περιστρέψεις χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο ενός καλωδίου USB.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε, ότι το φαινόμενο της κλοπής των μοντέλων της Hyundai και της KIA έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αναγκάζοντας τις αρχές του Milwaukee να εξετάσουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον του κορεατικού ομίλου καθώς το κενό ασφαλείας των προτάσεών του προκαλεί την αύξηση του φόρτου εργασίας.

Πηγή: The Colombus Dispatch

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ