Το Nissan Qashqai έκανε 1.000 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο

Nissan Qashqai e-Power 1.5 190 PS 1

Την εντυπωσιακή αποδοτικότητά του απέδειξε στην πράξη το Nissan Qashqai e-Power, διανύοντας περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα με μία δεξαμενή καυσίμου.

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της μοναδικής και καινοτόμου τεχνολογίας e-POWER στο Qashqai, η Nissan έθεσε την πρόκληση σε μια ευρωπαϊκή ομάδα δημιουργών περιεχομένου να καλύψουν 1000 χιλιόμετρα σε όλη την Σαρδηνία χρησιμοποιώντας μόνο μία δεξαμενή καυσίμου.

Η νικήτρια ομάδα της πρόκλησης Veronica (@verownika) & Alba (@albihm) που εκπροσώπησαν την Ισπανία, συγκέντρωσαν βαθμούς με βάση την κατανάλωση καυσίμου για το πλήρες ταξίδι, καθώς και την επίδοσή τους σε διάφορες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Θα είναι καλεσμένες της Nissan σε έναν από τους αγώνες Formula E της επόμενης σεζόν.

Η πρόκληση οδήγησης της Σαρδηνίας συγκέντρωσε συμμετέχοντες από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που ακολούθησαν μια διαδρομή 1000 χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας τα δραματικά ορεινά και παράκτια τοπία του νησιού της Μεσογείου. Ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Olbia, με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 55 λίτρων. Το Qashqai e-POWER έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου WLTP 5,2l/100km, δίνοντας θεωρητική αυτονομία 1057χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Qashqai

Καθ' οδόν, μέλη της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Nissan Technical Center Europe στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν παρόντες για να προσφέρουν συμβουλές οικονομικής οδήγησης, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Pedal Step, καθώς και του επιλέξιμου «B- mode».

Όλες οι ομάδες πέτυχαν την πρόκληση, με μέση κατανάλωση καυσίμου για τον αγώνα σε όλες τις ομάδες 4,9 λίτρα/100 χλμ., μια εξαιρετική επίδοση - απόδειξη της εμβέλειας και της απόδοσης του Qashqai e-POWER.

e-POWER: καινοτόμο και μοναδικό

Στο επίκεντρο της υψηλής τεχνολογίας του Qashqai βρίσκεται το μοναδικό και καινοτόμο σύστημα e-POWER. Αυτό που κάνει το e-POWER μοναδικό, είναι ότι οι τροχοί κινούνται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, επομένως η απόκριση είναι άμεση και γραμμική. Αυτό είναι που προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και αντιπροσωπεύει μια σημαντικότατη εναλλακτική στα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα, όπου οι οδηγοί πρέπει να αποδεχτούν τις εγγενείς αδυναμίες τους όσον αφορά την οδηγική εμπειρία. Αντίθετα, το σύστημα e-POWER του Qashqai σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόκριση, την ομαλή και αθόρυβη εμπειρία οδήγησης που θυμίζει ένα καθαρό EV, αλλά χωρίς την ανάγκη σύνδεσης για επαναφόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Qashqai

Αποτελεσματική και αθόρυβη οδήγηση

Το πλεονέκτημα του συστήματος e-POWER είναι ότι ο κινητήρας λειτουργεί στο βέλτιστο εύρος και στην βέλτιστη αναλογία συμπίεσης, με αποτέλεσμα την βέλτιστη απόδοση καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η ελάχιστη επίβάρυνση που αποφέρει το e-POWER στην ποιότητα του αέρα στις πόλεις.

Χάρη στην ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ροπής όπως συμβαίνει σε ένα παραδοσιακό υβριδικό, όπου μπορεί να υπάρξει ξαφνική αύξηση των στροφών του κινητήρα όταν απαιτηθεί άμεση επιτάχυνση. Η άμεση απόκριση του συστήματος e-POWER προσφέρει μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Για την μεγιστοποίηση της απόδοσης, σε καταστάσεις υψηλών επιταχύνσεων ή υψηλών ταχυτήτων, η μονάδα ελέγχου διαχείρισης ενέργειας στο σύστημα e-POWER μπορεί να στείλει την ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα 1,5 λίτρων απευθείας στον ηλεκτροκινητήρα, μέσω του μετατροπέα, για να ενισχύσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από την μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, η κινητική ενέργεια ανακτάται και διοχετεύεται πίσω στην μπαταρία για βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Nissan Qashqai

«Το σύστημα e-POWER στο Qashqai είναι μια μοναδική τεχνολογία της Nissan, η οποία θέτει την αποτελεσματικότητα και την οδηγική απόλαυση στην πρώτη γραμμή της οδηγικής εμπειρίας. Κατά την ανάπτυξη αυτού του συστήματος για την Ευρώπη, δεσμευτήκαμε να διασφαλίσουμε ότι η οδηγική εμπειρία δεν θα πρέπει να διακυβεύεται για τους οδηγούς του Qashqaie-POWER. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει τα καλύτερα όσον αφορά την απόδοση αλλά και την οδηγική απόλαυση. Το e-POWER αντιπροσωπεύει το καλύτερο πρόσωπο της Nissan – τολμηρό, πρωτοποριακό και καινοτόμο – ενώ ο οδηγός παραμένει στο επίκεντρο», δήλωσε ο David Moss, Senior Vice President, Region Research & Development, Nissan AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία).

Λειτουργίες οδήγησης

Το Qashqai e-POWER επωφελείται από μια τεχνολογία οδήγησης «με ένα πεντάλ» που ονομάζεται e-Pedal step. Σχεδιασμένο για να διευκολύνει την αστική οδήγηση, όπου ο οδηγός κινεί συχνά το πόδι του ανάμεσα στο γκάζι και το φρένο, το e-Pedal step επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το e-Pedal step, υπάρχει επίσης ένα κουμπί "EV Mode", το οποίο θέτει το αυτοκίνητο σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία, μια ιδανική επιλογή για οδήγηση σε αστικές περιοχές.

Επιπλέον, όταν ενεργοποιείται η λειτουργία «brake regeneration» αυξάνεται το επίπεδο ενέργειας που συλλέγεται και τροφοδοτείται στην μπαταρία.

Η τρίτη επιλογή για την βελτιστοποίηση της οδηγικής απόδοσης είναι το "Eco-mode" που ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, γεγονός που ενθαρρύνει ένα πιο ήρεμο στυλ οδήγησης, με θετική επίδραση στην οικονομία καυσίμου.

Μια τεχνολογία για ηλεκτροκίνηση, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης

Η έρευνα της Nissan έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί crossover περνούν περισσότερο από το 70% του χρόνου τους οδηγώντας σε αστικά και προαστιακά περιβάλλοντα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι οδηγοί αισθάνονται «υποχρεωμένοι να συμβιβαστούν» όσον αφορά την οδηγική απόλαυση προκειμένου να επιτυγχάνουν χαμηλές καταναλώσεις και χαμηλούς ρύπους.

Το e-POWER ανταποκρίνεται σε αυτή την τάση, καθώς προσφέρει βέλτιστη απόδοση καυσίμου χωρίς να διακυβεύεται η οδηγική απόλαυση χάρη στον συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρα με τον καινοτόμο κινητήρα εσωτερικής καύσης μεταβλητής σχέσης συμπίεσης.

Ως εκ τούτου, το e-POWER είναι μια ιδανική τεχνολογία για όσους αντιμετωπίζουν καθημερινά αστικά ή προαστιακά ταξίδια, θα ήθελαν να μεταβούν σε ένα πλήρως EV στο μέλλον, αλλά δεν μπορούν να επαναφορτίσουν εύκολα ή δεν είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικό.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ